ANNONS

Ny Sten Wall-deckare – men varken Wimbledon eller Bokmässan för Björn Hellberg i år

Författaren Björn Hellberg. Foto: Mats Andersson.

Björn Hellberg släpper en efterlängtad ny bok i Sten Wall-serien. Men Wimbledon är inställt, det blir ingen signeringspall på Bokmässan och signeringsturnén förkortad. Coronapandemin ställer till det.

– Av naturliga skäl blir inte signerandet lika intensivt som under de föregående trettio åren. En restriktiv hållning är nödvändig. Men en del besök i några “stamboklådor” bör ändå hinnas med. Det gäller bara att se till att signeringsborden skärmas av och att skyltar med anvisning om att hålla avstånd kommer upp. Också uppmaningar om att undvika att ta selfies, säger Björn Hellberg till Boktugg.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

För oss i bokbranschen är han dessutom känd som en av de författare som signerar flest böcker. Berättelserna från bokhandlare runtom i landet om hur Björn Hellberg anländer tidigt och lämnar butiken sent. Varje år har han signerat tusentals böcker till sina trogna läsare. Men i år blir det alltså lite annorlunda.

Sten Wall-sviten är en av Sveriges äldsta fortfarande aktiva deckarserier, den förra boken i serien, Likspett, kom ut 2017. Efter tre år är det nu dags för jubileum då den 25:e Sten Wall-deckaren Narrspegel släpps i början av juli.

Varken Bokmässa eller Wimbledon för Björn Hellberg

Björn Hellberg är för övrigt en av Sveriges mest produktiva författare, och har skrivit över 60 böcker varav drygt hälften är deckare. Han har dessutom varit flitigt anlitad som tennisexpert, även om han skurit ner på det under senare år. Däremot brukar han aldrig missa Wimbledon. Den klassiska tennisturneringen skulle ha börjat den 29 juni men ställs i år in för första gången sedan andra världskriget.

– Corona har ju tvingat oss alla till stora korrigeringar i livsföringen. När det gäller arbetsrutiner är det mest dramatiska för min del att jag missar Wimbledon som jag bevakat sedan 1967 varje dag – alltså i 53 år. Och Swedish Open i Båstad där jag funnits på plats alla somrar sedan 1958, med undantag av 1966 då jag var frilansjournalist i Australien, säger Björn Hellberg.

ANNONS

På tal om inställda evenemang så blir det heller ingen Bokmässa. Där vi vant oss vid att Björn Hellberg sitter i fyra dagar och signerar nästan oavbrutet med en pall böcker där travarna blir lägre och lägre för varje gång man passerar.

– Att det inte blir någon Bokmässa för mig i år är ett annat svårt avbräck. Jag har bara missat två mässor genom åren, säger Björn Hellberg.

Narrspegel

Narrspegel

  • Förlag: Lind & Co
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-06-17
  • ISBN: 9789179032524

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se