ANNONS

Norstedts förlagsgrupp och Bonniers hoppar över Bokmässan i Frankfurt

Bokmässan i Frankfurt ska äga rum men många stora förlag stannar hemma. Arkivbild: Heiko Junge/NTB/TT.

Norstedts och Bonniers åker inte till Bokmässan i Frankfurt i år, rapporterar Kulturnytt.

Den årligt återkommande bokmässan i tyska Frankfurt ska äga rum i oktober, det meddelade arrangörerna i slutet av maj. Men flera stora internationella förlag har valt att inte närvara vid mässan, som det världsomspännande förlaget Harper Collins Publishers och flera av Hachettes förlag, vilket flera medier har rapporterat om.

Nu följer svenska Norstedts förlagsgrupp, inklusive Rabén och Sjögren, och Albert Bonniers förlag samma exempel och stannar hemma, rapporterar Kulturnytt.

– Ganska snart kom flera av de internationella förlagskoncernerna med besked om att de inte skulle skicka några representanter. Då kändes det inte meningsfullt för mig och mina medarbetare att åka. Vi riskerar att inte få träffa alla de vi skulle vilja träffa om vi väl var på plats, säger Linda Altrov Berg, chef på Norstedts Agency till Kulturnytt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL