ANNONS

Författaren Karin Janson kör ut böcker till läsare i Dalarna

Karin Janson. Foto: Maria Hansson

En inställd releasefest för romanen Sweet home Dalarna gav Karin Janson en idé. Den 10 juni kör hon runt i Hedemora och Säter och levererar böcker till läsarna.

Karin Janson, författaren bakom ljudserien Byvalla, släpper nu romanen Sweet home Dalarna, som även den har lokal anknytning till Dalarna. Karin pendlar själv mellan Stockholm och Dalarna och hade planerat en releasefest i Hedemora den 10 juni. När den ställdes in fick hon hitta på ett annat sätt att lansera sin bok och träffa läsarna.

– Jag kom på idén som ett sätt att stötta den lokala bokhandeln, Hedemora bokhandel. Det är ingen självklarhet att det ska finnas en bokhandel i en mindre stad som Hedemora och då vill jag dra mitt strå till stacken och hjälpa till med hemleveranser i Hedemora och grannkommunen Säter. I mån av plats i bilen kan man göra tillägg till sin bokbeställning så tar jag med det, säger Karin.

– För tio år sedan jobbade jag på Södra Dalarnes Tidning och åkte runt mycket i byarna, så det ser jag fram emot att göra igen! Jag kanske till och med får några uppslag och idéer på vägen. 

Till att börja med gäller hemleveransen de 20 första som beställer Karins bok. Men skulle man vara nummer 21 i ordningen är det inte kört.

– Om intresset blir så stort för hemlevererade böcker så får vi lösa det på något sätt. Om det blir fler än 20 och det passar in i rutten så får jag ta en extra sväng helt enkelt, säger Karin. 

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Har du märkt av ett särskilt stort intresse för dina verk lokalt i Dalarna?
– Absolut! Den första Byvalla var den mest sålda boken hos Hedemora bokhandel 2017 så jag hoppas att intresset håller i sig med Sweet Home Dalarna. Sedan gör förstås titeln sitt till för intresset – hoppas jag!

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL