ANNONS

Lisbeth Salander får egen tv-serie på Amazon

Claire Foy var senast att spela Lisbeth Salander. Pressbild: Reiner Bajo/CTMG/TT.

Amazon håller på att utveckla en ny tv-serie som följer Lisbeth Salander från Millenniumböckerna, uppger Variety.

Projektet kallas ”The girl with the dragon tattoo” – vilket även var den amerikanska titeln på boken och filmen ”Män som hatar kvinnor” – och sägs plocka ut den populära rollfiguren och placera henne i en ny berättelse, med nya rollfigurer och i en mer ”nutida kontext”, jämfört med den ursprungliga Millenniumtrilogin av Stieg Larsson.

Än så länge är inte mycket känt om projektet, mer än att Andy Harries (”The crown”, ”Outlander”) är exekutiv producent tillsammans med Rob Bullock.

Det är också oklart när tv-serien – om den blir verklighet – är tänkt att få premiär.

Boktuggs analys: En intressant utveckling att Amazon skaffat sig rättigheter att filmatisera Millennium-serien och skapar en spin-off. Har de även tittat på bokrättigheterna? Eller finns det en långsiktig plan för att använda exempelvis Millennium vid en större lansering i Norden av både Amazons tv-streaming och ehandel …? Eller så är det bara konspirationsteorier i sann Millenniumanda.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se