JK Rowling ger ut fristående sagoboken ”The ickabog”

"Harry Potter"-författaren JK Rowling har dammat av en gammal sagobok hon skrev för tio år sedan. Arkivbild: Charles Sykes/AP/TT.

Författaren JK Rowling ger ut en barnbok som inte är relaterad till ”Harry Potter”-serien, rapporterar BBC. Sagoboken ”The ickabog” skrev hon för över tio år sedan, men hittills har bara hennes egna barn läst den.

Under de senaste månaderna, när hon och hennes familj har befunnit sig i karantän i Storbritannien, har hon tagit ned manuset från vinden och arbetat om det.

”Mina tonåringar var ovanligt entusiastiska, så den dammiga lådan kom ned från vinden och jag har befunnit mig i en fiktiv värld som jag aldrig trodde att jag skulle hamna i igen. Medan jag arbetade på att färdigställa boken började jag läsa kapitlen högt för familjen varje kväll”, skriver hon på Twitter.

Rowling uppger att hon kommer att publicera boken som en följetong på sin hemsida mellan 26 maj och 10 juli och att den ges ut i fysisk form i november. Det enda hon har yppat om innehållet är att bokens tema är sanning och maktmissbruk.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL