ANNONS

Vängåvans bokhandel livesänder författarträffar på Zoom

Lennart Bergström, bokhandlare på Vängåvans Bok & Papper i Sundsvall. Foto: Privat

När corona satte stopp för evenemangen i Vängåvans bokhandel i Sundsvall beslutade sig bokhandlare Lennart Bergström för att flytta ut samtalen på nätet.

Vängåvans Bok & Papper har funnits sedan 1840-talet och är en franchisetagare inom Akademibokhandeln. Bokhandeln har under sin mer än 160-åriga existens funnits i ungefär samma kvarter i Sundsvall.

Nu i coronatider arrangerar bokhandeln videokonferenser genom plattformen Zoom under vinjetten Bokens Afton live.

– Upplägget är detsamma som för våra traditionella Bokens Afton, som vi i icke-Coronatider kör 20 till 25 gånger per år, säger bokhandlare Lennart Bergström, som har drivit bokhandeln sedan 1983.

Vängåvans Bokhandel i Sundsvall. Foto: Vängåvans personal

Den första livesändningen gjordes i början av maj med författarna Elin Olofsson och Annika Andebark.

– Det gick utmärkt med två författare. Vi hade ett fyrtiotal deltagare, bland annat en från Paris, säger Lennart Bergström.

ANNONS

Att lyssna på samtalen kostar 100 kronor och biljett kan köpas på bokhandelns hemsida vangavan.se eller över disk i butiken för den som bor i Sundsvall.

– Bokens Afton Live sänds till inbjudna deltagare. Man köper biljett helt enkelt. Det är viktigt att hitta en affärsmodell i detta för att skapa mening även för oss arrangörer. En del av biljettavgiften dras av när man köper bok.

Succéförfattaren Stina Jackson deltog den 12 maj och pratade med Lennart om sin nya bok Ödesmark.

Nästa program sker torsdag 14 maj kl 10.30 då författaren Karin Wahlberg ska prata om sin nya bok De drabbade. Senare i maj deltar också Hanna Landahl och Vängåvans litterära sällskap (18 maj), samt Gabriella Ullberg Westin (19 maj).

Läs också: Vängåvans bokhandel ordnar Bokens afton och festival i butiken


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se