ANNONS

Peter Kvist debuterar med lekfull bilderbok

Peter Kvist. Foto: Privat

Jag har egentligen haft författarambitioner hela mitt liv, men verkliga och inbillade hinder har alltid kommit i vägen för skrivandet. Det var först när jag fick barn – under de där evighetslånga läggningarna där bilderbok efter bilderbok följdes av många långa minuter ihoptryckt i en alltför kort barnsäng, väntande på att dottern skulle somna – som idén till en egen barnbok föddes.

Nella har inte tid att gå och lägga sig är den första boken i en serie om Nella och Pappan. Relationen dem emellan bygger på det enda riktigt bra föräldraskapsrådet jag fått, nämligen: Varför bråka med sina barn när de mer än gärna leker sig fram till det man vill att de ska göra? Så när Nella inte vill ha på sig en tråkig pyjamas så behöver hon inte det; med fantasins hjälp får hon en prinsessklänning istället. Hon vill inte borsta tänderna? Då borstar vi tänderna på den här bångstyriga elefanten istället. Välling i sängen? Låt oss gå på gourmetrestaurang!

Nella har inte tid att gå och lägga sig

Nella har inte tid att gå och lägga sig

Nu är klockan nästan halv nio och Nella ska sova, men hon har inte tid att gå och lägga sig. Hon måste leka färdigt, ikväll är hon brandman på viktigt uppdrag. Dockan har fastnat i ett brinnande höghus och nu är det bråttom. Pappa förstår genast, han kör fram brandbilen och Nella hinner fram till Dockan med sin brandbilsstege. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

info@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL