ANNONS

Elena Ferrantes Neapel-baserade bok "De vuxnas lögnaktiga liv" blir tv-serie. Arkivbild: Janerik Henriksson / TT.

Ny Elena Ferrante-bok blir Netflix-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Netflix och det italienska produktionsbolaget Fandango utvecklar en tv-serie som ska bygga på Elena Ferrantes roman ”De vuxnas lögnaktiga liv”, skriver Deadline.

Historien skildrar en ny hjältinna, Giovanna, som växer upp i Neapels rikare delar och slumpartat får reda på att hennes pappa kommer från fattigkvarteren.

Boken släpptes i Italien i november 2019. Den får en global release i september i år.

Elena Ferrante är mest känd för sin Neapelkvartett, som har filmatiserats av Fandango och finns tillgänglig på HBO Nordic i två säsonger.

Det finns ingen uppgift om när den nya Ferrante-serien kan tänkas få premiär på Netflix.

De vuxnas lögnaktiga liv

De vuxnas lögnaktiga liv

En ny roman av Elena Ferrante, författaren till Min fantastiska väninna.

I De vuxnas lögnaktiga liv befinner vi oss i det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna. Läs mer »
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL