Ny Elena Ferrante-bok blir Netflix-serie

Elena Ferrantes Neapel-baserade bok "De vuxnas lögnaktiga liv" blir tv-serie. Arkivbild: Janerik Henriksson / TT.

Netflix och det italienska produktionsbolaget Fandango utvecklar en tv-serie som ska bygga på Elena Ferrantes roman ”De vuxnas lögnaktiga liv”, skriver Deadline.

Historien skildrar en ny hjältinna, Giovanna, som växer upp i Neapels rikare delar och slumpartat får reda på att hennes pappa kommer från fattigkvarteren.

Boken släpptes i Italien i november 2019. Den får en global release i september i år.

Elena Ferrante är mest känd för sin Neapelkvartett, som har filmatiserats av Fandango och finns tillgänglig på HBO Nordic i två säsonger.

Det finns ingen uppgift om när den nya Ferrante-serien kan tänkas få premiär på Netflix.

De vuxnas lögnaktiga liv

De vuxnas lögnaktiga liv

En ny roman av Elena Ferrante, författaren till Min fantastiska väninna.

I De vuxnas lögnaktiga liv befinner vi oss i det rika Neapel högt uppe på kullarna och det fattiga nere i gränderna. Här möter vi en rad Ferrante-typiska karaktärer men framför allt kretsar romanen kring Ferrantes nya protagonist Giovanna. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL