ANNONS

Ny bok av Elena Ferrante i november – släpps på svenska våren 2020

Att hänga tvätt över gatorna är en tradition i Neapel och något som karaktäriserar staden där flera av författaren Elena Ferrantes böcker utspelar sig. Foto: iStock.

Succéförfattaren Elena Ferrante släpper en ny roman redan i höst, på italienska den 7 november. Det blir Norstedts som ger ut den på svenska, planerad till våren 2020.

Numera behöver man inte alltid skicka ut pressmeddelanden. Istället släpps nyheter via sociala medier som Twitter. Det var vad Elena Ferrantes italienska förlag gjorde kl 10 på måndagsmorgonen, rapporterade The Guardian.

ANNONS

På Twitter skrev Edizioni E/O: ”Siamo lieti di annunciare che il nuovo romanzo di Elena Ferrante sarà in libreria il 7 novembre 2019”, vilket följdes några timmar senare av förlaget som ger ut hennes böcker på engelska, Europa Editions, som dessutom hade översatt inledningen av boken:

Den nya romanen ska alltså utspela sig i Neapel, precis som Ferrantes Neapelkvartett som rönt så stora framgångar. Inget av förlagen har meddelat någon titel på boken, trots att den alltså ska släppas om mindre än två månader.

Elena Ferrantes böcker har blivit verkliga storsäljare i Sverige och hennes svenska förlag Norstedts har sålt drygt en miljon exemplar av hennes böcker totalt.

Norstedts kommunikationschef Olle Lidbom bekräftar också att de säkrat rättigheterna till den nya boken och räknar med utgivning under våren 2020 om allt flyter på med översättning och annat.

LÄS ÄVEN: Johanna har översatt Elena Ferrante till svenska

Fotnot: Elena Ferrante är en pseudonym som används av en italiensk författare som valt att vara anonym. Hon fick ett internationellt genombrott med Neapelkvartetten, vars första bok utkom på svenska 2016. Den har även blivit tv-serie på HBO.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se