ANNONS

Stewe Claeson får Signe Ekblad-Eldhs pris 2020

Svenska Akademien tilldelar Stewe Claeson Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2020. Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och tilldelas en framstående skönlitterär författare. De senaste årens mottagare av priset har varit Majgull Axelsson (2016), Marie Silkeberg (2017), Tove Folkesson (2018) och Jonas Hassen Khemiri (2019). Prisbeloppet är 140 000 kronor.
Stewe Claeson är författare och översättare, född 1942 och bosatt i Nödinge. Han debuterade 1969 med diktsamlingen Semantica: op. 18 och har sedan dess givit ut ytterligare femton titlar – romaner, noveller och resedagböcker. Han har dessutom översatt verk av en rad engelskspråkiga författare. Claeson har varit folkhögskolerektor i Malung, Skinnskatteberg och Kungälv, och han var även med och startade universitetsutbildningen ”Litterär gestaltning” i Göteborg. Hans senaste bok är Snön faller i Cochise County. Ur resedagböckerna (Norstedts, 2017).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se