ANNONS

Jonas Hassen Khemiri tilldelas Signe Ekblad-Eldhs pris 2019

Jonas Hassen Khemiri. Foto: Pierre Björk

Svenska Akademien tilldelar Jonas Hassen Khemiri Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2019. Han belönas därmed med 140 000 kronor.

Svenska Akademien har beslutat att tilldela Jonas Hassen Khemiri Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2019. Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och tilldelas en framstående skönlitterär författare. De senaste årens mottagare av priset har varit Elsie Johansson (2015), Majgull Axelsson (2016), Marie Silkeberg (2017) och Tove Folkesson (2018). Prisbeloppet är 140 000 kronor.

Jonas Hassen Khemiri är författare och dramatiker, född 1978 och bosatt i Stockholm. Han debuterade 2003 med den uppmärksammade romanen Ett öga rött. Hans senaste roman Pappaklausulen (2018) kommer att översättas till ett trettiotal språk. Som dramatiker har Khemiri skrivit pjäser för bland annat Stockholms stadsteater, Dramaten, Göteborgs stadsteater och Malmö stadsteater.

Khemiri har tilldelats Augustpriset, Sveriges Radios Romanpris, Borås Tidnings Debutantpris, Bellmanpriset, Tidningen VI:s litteraturpris samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL