ANNONS

Jonas Hassen Khemiri tilldelas Signe Ekblad-Eldhs pris 2019

Jonas Hassen Khemiri. Foto: Pierre Björk

Svenska Akademien tilldelar Jonas Hassen Khemiri Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2019. Han belönas därmed med 140 000 kronor.

Svenska Akademien har beslutat att tilldela Jonas Hassen Khemiri Signe Ekblad-Eldhs pris för år 2019. Priset utgår ur Stiftelsen Signe Ekblad-Eldhs testamentsfond och tilldelas en framstående skönlitterär författare. De senaste årens mottagare av priset har varit Elsie Johansson (2015), Majgull Axelsson (2016), Marie Silkeberg (2017) och Tove Folkesson (2018). Prisbeloppet är 140 000 kronor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Jonas Hassen Khemiri är författare och dramatiker, född 1978 och bosatt i Stockholm. Han debuterade 2003 med den uppmärksammade romanen Ett öga rött. Hans senaste roman Pappaklausulen (2018) kommer att översättas till ett trettiotal språk. Som dramatiker har Khemiri skrivit pjäser för bland annat Stockholms stadsteater, Dramaten, Göteborgs stadsteater och Malmö stadsteater.

Khemiri har tilldelats Augustpriset, Sveriges Radios Romanpris, Borås Tidnings Debutantpris, Bellmanpriset, Tidningen VI:s litteraturpris samt PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se