ANNONS

Guns N’ Roses-klassiker blir barnbok tillsammans med James Patterson

Guns 'N' Roses låt "Sweet child o' mine" blir barnbok, skriven i samarbete med James Patterson. Arkivbild: Adam Ihse/TT.

Guns N’ Roses låtklassiker ”Sweet child o’ mine” blir barnbok, skriver Billboard. I samarbete med författaren James Patterson har bandet byggt ut låten till en berättelse om de verkliga flickorna Maya och Natalia Rose som vuxit upp på turné med rockveteranerna.

Maya och Natalia är kusiner, en är dotter till bandets manager Fernando Lebeis och den andra till dennes syster. James Patterson har vävt samman deras berättelse med originallåtens text. Patterson, en av världens mest produktiva deckarförfattare som har samarbeten med bland andra Liza Marklund bakom sig, kommer nu ut som ett stort Guns N’ Roses-fan.

”Jag är hänförd över att få samarbeta med bandet så att deras berömda hitlåt ska få liv på boksidan”, säger han i ett uttalande.

Boken illustreras av Jennifer Zivoin och ges ut senare i år.

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se