ANNONS

Mattias Boström blir ny ljudboksförläggare på Lind & Co

Mattias Boström har skrivit sudoku-böcker åt Lind & Co länge, nu blir han ljudboksförläggare på förlaget. Foto: Lind & Co.

Mattias Boström lämnar Piratförlaget efter nitton år för att bli ljudboksförläggare på Lind & Co. Förlagets mål är att växa ytterligare inom ljudbokssegmentet där man redan är väldigt starka.

– På Lind & Co älskar och brinner vi för böcker. Och vi gör det som fenomen oavsett format. Det handlar om att inte hålla för hårt i hur det varit utan blicka mot hur det kommer bli. Våra digitala satsningar och vårt fokus på ljudböcker syns också i våra siffror. Trots rådande situation siktar vi fortfarande på en ökning av årsomsättning – och i med värvningen av Mattias tror vi att våra ljudbokssatsningar kommer lyfta ännu mer, säger förlagschef Kristoffer Lind i ett pressmeddelande. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Lind & Co är Sveriges tredje största allmänutgivande förlag och inte minst deras digitala närvaro har varit en framgångsformel i en dalande bokbransch. Nu, mitt i rådande kris, rekryterar de alltså rutinerade förlagsmannen och författaren Mattias Boström som ljudboksförläggare för att växa ytterligare inom sitt redan stora ljudbokssegment. 

Lind & Co startades 1999 av Kristoffer Lind. Med åren har det växt till att bli ett av de större oberoende förlagen i Sverige med en omsättning på omkring 100 miljoner kronor. 60 procent av förlagets omsättning är numera digital, med en årsutgivning på över 300 ljudböcker, och sedan 2019 ger de ut ljudböcker även på norska, finska, polska och nederländska.

”Entreprenörsandan och viljan att ständigt förnya sig i en annars konventionell bransch speglas i hela vår verksamhet”, skriver förlaget. 

– Jag älskar att kasta mig in i världar där kartan ännu inte är färdigritad. Vi befinner oss fortfarande bara i början på den utveckling där författande direkt för ljudbok hittar egna former, framgångsvägar och specialiserade skribenter. Just detta övergångsskede gör att det också är extra spännande för mig att nu komma tillbaka till förläggarrollen och att i ett kreativt samarbete med författarna skapa en stor palett av underhållning. Jag går verkligen från ett drömjobb till ett annat drömjobb, säger Mattias Boström i samma pressmeddelande.

ANNONS

Mattias Boström, som sedan 2001 arbetat som produktionsansvarig på Piratförlaget, tillträder tjänsten på Lind & Co i maj.

Han startade sin karriär med eget förlag på 90-talet där han bland annat introducerade författare som Stephen Fry, Ian Rankin och Michael Connelly för den svenska publiken. Hans mångåriga fascination för Sherlock Holmes resulterade 2013 i den populärhistoriska fackboken Från Holmes till Sherlock, som översatts till fem språk och nominerats till världens finaste deckarpris, Edgar Award, samt prisats av Svenska Deckarakademin och belönats med flera internationella litterära utmärkelser.

Mattias Boström har för övrigt ett mångårigt samarbete med Lind & Co som författare till en rad sudoku-böcker. Den senaste Sudoku – 199 nya pussel kom ut i augusti 2019 och i höst släpps Sudoku – 5 nivåer.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se