ANNONS

Filmatisering av Artemis Fowl-böckerna får premiär på nya tjänsten Disney Plus

Kenneth Branaghs "Artemis Fowl" flyttas till Disney Plus direkt. Arkivbild: Michael Sohn/Ap. B Wahlströms förlag släpper en nyutgåva med filmomslag.

Fantasyfilmen ”Artemis Fowl” i regi av Kenneth Branagh flyttas direkt till den nya strömningstjänsten Disney Plus utan att passera biopremiär, skriver Flickeringmyth.

Från början var tanken att filmen skulle ha haft premiär redan i augusti förra året men den flyttades till 29 maj i år. I likhet med Disney-filmer som ”Mulan” och ”Black Widow” lyfts nu ”Artemis Fowl” ur vårens premiärlistor, men till skillnad från övriga blir det alltså enbart tv-premiär för filmen till slut.

”Artemis Fowl” bygger på en serie fantasyromaner om det tolvårige kriminella geniet Artemis som har kontakter i den undre världen, uppbyggd av vättar. Serien är skriven av den irländske författaren Eoin Colfer.

ANNONS

I rollistan märks Judi Dench, Colin Farrell, Josh Gad och Lara McDonell. Något premiärdatum är ännu inte spikat.

Disney Plus hade premiär i USA i november förra året och ska lanseras i Sverige lagom till sommaren.

Det finns åtta romaner i serien, den första publicerades 2001 och den åttonde släpptes i USA den 10 juli 2012. Samtliga böcker har översatts till svenska av Lisbet Holst förutom sista delen ”The Last Guardian” som aldrig blev översatt till svenska av Wahlströms förlag då serien inte sålde tillräckligt bra.

B Wahlströms förlag släpper nu den första boken i nyutgåva med filmomslag. Den har i dagsläget utgivningsdatum 15 maj. De övriga böckerna i serien finns numera inte i tryck (förutom på antikvariat) men är släppta som både eböcker och ljudböcker och finns därmed hos Storytel, Bookbeat, Nextory och Bokus Play.

Artemis Fowl

Artemis Fowl

Det råder inget tvivel om att Artemis är ett underbarn. Men varför ägnar sig en så lysande intelligent person åt kriminell verksamhet?
Tolvåriga Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta personen i världshistorien. Han och hans familj har ägnat sig åt skumma affärer så länge någon kan minnas, men nu är familjeförmögenheten slut. Läs mer »

Text: TT/Boktugg

Alla böckerna om Artemis Fowl på svenska

Artemis Fowl

Artemis Fowl

Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Men inte ens Artemis inser vad han utmanar när han kidnappar en pyssling, kommendör Holly Short från PYSS (Polisiära Yt Spanings Styrkan). Läs mer »
Det kalla kriget

Det kalla kriget

Från säkra källor inom PYSS (PolisiäraYtSpaningsStyrkan) har vi fått veta att Artemis Fowl är tillbaks, lika kriminell och genialisk som aldrig förr. Vi vill inte avslöja för mycket, men vår källa indikerar att Artemis och vättarna samarbetar den här gången! Det är dock helt klart att flera kända namn återfinns i det nya äventyret. Läs mer »
Evighetskoden

Evighetskoden

Den alltid lika snillrike Artemis Fowl har lyckats konstruera en superdator med hjälp av teknologi stulen från vättarna. I fel händer skulle den kunna bli ödesdiger för hela världen. Det finns emellertid ingen anledning till oro, för Artemis har en lysande plan: Han ska inte använda datorn, utan bara visa den för Jon Spiro, en hänsynslös affärsman med maffiaanknytningar. Läs mer »
Slipad opal

Slipad opal

Vättarna har raderat minnet av underjorden från den människa de fruktar mest - det kriminella geniet Artemis. Han minns inget om människoätande troll eller eldkastande svartalfer. Men nu behöver de hans hjälp, och det fort. Och Artemis behöver sitt minne tillbaka. Den ondskefulla älvan Opal Koboi planerar att förgöra jorden. Läs mer »
De försvunna demonerna

De försvunna demonerna

Det kan bara finnas en vinnare och den här gången är det inte säkert att det är Artemis Fowl. För tiotusen år sedan utkämpades en strid mellan människorna och folket. När folket insåg att de skulle förlora flyttade de hela sin civilisation under jord och gömde sig. Alla utom demonerna. Demonerna tänkte flytta utanför tiden tills de var redo att besegra människorna för gott. Läs mer »
Tidsparadoxen

Tidsparadoxen

Artemis är killen som är van vid trubbel av värsta sort. I själva verket är han rena magneten för sånt. Människoätande troll, beväpnade och farliga (för att inte säga hi-teck) vättar, eldsprutande svartalfer - han har sett det mesta. Så han hade faktiskt bestämt sig för att inte längre befatta sig med kriminella aktiviteter på det magiska planet. Läs mer »
Atlantissyndromet

Atlantissyndromet

Artemis Fowl är den fyndigaste, mest kriminella och mest intelligenta hjärnan i världshistorien. Eller var, i alla fall. Nu tycks hans fantastiska hjärna ha börjat svika honom. Artemis Fowl har sammankallat en elitgrupp av vättar till Island. Men när han ska presentera sin uppfinning som ska rädda världen från klimathotet verkar han inte riktigt vara sig själv. Läs mer »

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se