ANNONS

Klas Östergren gör trilogi av ”Gentlemen” – tredje delen hösten 2020

Klas Östergren skriver – möjligen – om upplevelserna i Svenska Akademien i sin nya roman. Arkivbild: Johan Nilsson / TT.

Genombrottet ”Gentlemen” kom 1980 och uppföljaren ”Gangsters” kom 2005. Till hösten släpper Klas Östergren en tredje del om Henry Morgan och hans universum, som får titeln ”Renegater”, skriver Dagens Nyheter.

Boken ska spegla nutid och dåtid och ”reflektera svensk efterkrigstid” och beskrivs av författaren som mer vemodig och eftertänksam än de två tidigare. Huruvida Klas Östergren, numera avhoppad medlem av Svenska Akademien, inkluderar erfarenheter från den turbulens som omgärdat institutionen de senaste åren kommenterar han så här:

– Det får läsarna upptäcka själva, men det kommer säkert att uppfattas så. Men det vore väl konstigt om sådana besvärande erfarenheter inte förr eller senare skulle färga det man berättar om sin samtid, säger han till tidningen och tillägger:

– Det var en oerhört intressant och påfrestande prövning, måste man säga. I efterhand tänker man att ”alltid har man lärt sig nånting” – och det tror jag framgår i den här boken.

LÄS ÄVEN: Klas Östergren byter förlag till Polaris

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se