Fem författare går till Polaris – nya böcker av Åsa Linderborg och Klas Östergren i höst

Jonas Axelsson, förlagschef på Polaris. Foto: Pressbild/Polaris

Polaris kommer att ge ut Åsa Linderborg, Elisabeth Åsbrink, Klas Östergren, Torbjörn Flygt och Katia Wagner. De första tre släpper nya böcker hösten 2020.

Polaris är inte bara framgångsrika i att värva nya medarbetare (hittills i år har de rekryterat två erfarna förläggare, Stephen Farran-Lee och Sofia Brattselius Thunfors ), utan även i att knyta till sig renommerade författare.

Åsa Linderborg (historiker, författare, kulturskribent och tidigare kulturchef på Aftonbladet) släpper hösten 2020 Året med 13 månader, en dagbok från hösten 2017 till hösten 2018. Ett år då Kultursverige sprack mitt itu av flera stora konflikter: det pågående bråket om Nya Tiders närvaro på bokmässan i Göteborg och framför allt #metoo, som fick stora konsekvenser för hennes egen tidning Aftonbladet. Åsa Linderborgs succébok Mig äger ingen gavs ut av Atlas 2017 och filmatiserades 2013 med Mikael Persbrandt i huvudrollen.

Elisabeth Åsbrink har skrivit Övergivenheten, en roman om en familj, om tre kvinnor och tre städer som även den ges ut höstan 2020 på Polaris. Elisabeth Åsbrink är journalist och kulturdebattör. Hon debuterade 2009 som författare med boken Smärtpunkten: Lars Norén, pjäsen Sju tre och morden i Malexander, som nominerades till Augustpriset i fackboksklassen. Hon har dessutom skrivit bland annat Och i Wienerwald står träden kvar (2011) och 1947 (2016), utgivna av Natur & Kultur.

Klas Östergren avslutar ett av det moderna Sveriges största och märkvärdigaste romanprojekt, en svit som inleddes med Gentlemen 1980, fick sin fortsättning med Gangsters 2005 och nu får sin final i Renegater. Släpps hösten 2020. Klas Östergren är författare och översättare och var ledamot i Svenska Akademien 2014–2018. Han debuterade 1975 med romanen Attila, och har därefter skrivit ett tjugotal romaner och novellsamlingar, och tilldelats en rad priser. Hans verk har tidigare getts ut av både Albert Bonniers förlag och Natur & Kultur.

Även Torbjörn Flygt och Katia Wagner kommer att ge ut böcker på Polaris de närmaste åren.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL