ANNONS

SF-bokhandeln kan behöva permittera personal

Science fiction-bokhandeln har drabbats av coronakrisen och dagskassorna börjar komma under 50 procent jämfört med föregående år. Hittills har bokhandeln kortat öppettiderna samt flyttat personal från butikerna till att jobba med företagets e-handel. De har också sänkt priserna i nätbutiken med 20 procent för att öka försäljningen, vilket har gett effekt.
– Men inom närtid kan det tyvärr bli fråga om korttidspermitteringar, om det inte händer något radikalt med dagskassan. Vi vill behålla all personal och när det väl vänder hoppas vi återanställa och fortsätta som om ingenting hade hänt … i den bästa av världar, säger Maths Claesson, vd, till Svensk bokhandel.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se