Bokmässan i Leipzig 2017. Nu ser det ut som om 2020 års mässa ställs in på grund av Coronaviruset. Foto: <a href="https://de.wikipedia.org/wiki/Leipziger_Buchmesse#/media/Datei:Leipziger_Buchmesse_2017.jpg"Wikimedia, (CC BY-SA 3.0)

Bokmässan i Lepizig ställs in på grund av Coronaviruset

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Bokmässan i Leipzig är den senaste bokmässan att falla offer för Coronaviruset. Lepiziger Volkzeitung rapporterar att mässan har ställts in, vilket inte bekräftats officiellt av mässan själva.

Det var Reuters som först gick ut med uppgiften och hänvisar till Focus Magazine. Bokmässan i Leipzig skulle ha ägt rum 12-15 mars 2020.

Leipzigs borgmästare Burkhard Jung tog beslutet tillsammans med hälsomyndigheter och ansvariga för bokmässan vid ett möte i rådhuset, rapporterar Lepiziger Volkzeitung. De tyska myndigheterna har inte infört något generellt stopp för stora evenemang med många besökare men däremot sagt att en regional riskbedömning måste ske.


ANNONS


På måndagen bekräftades det första fallet av Coronavirus i Sachsen (där Leipzig ligger). Det var en pensionär som rest med buss från Italien till Tyskland tillsammans med en coronasmittad person från Hannover. Totalt har Tyskland över 190 bekräftade fall.

Uppdaterat 13:29. På mässans hemsida finns nu ett kortfattat meddelande som säger att Bokmässan i Leipzig 2020 inte kommer att äga rum och att mer information följer inom kort.

Leipziger Buchmesse är den näst största bokmässan i Tyskland efter Frankfurt som är betydligt mer känd för den svenska bokbranschen. Förra året lockade Leipzig 286 000 besökare, varav 104 000 kom för Manga Comic Con-delen. Mässan hade då drygt 2 500 utställare.

Aktuellt läge bland de internationella bokmässorna. Taipei och Bologna har skjutits upp till maj månad medan Leipzig och Paris har ställts in helt på grund av Coronaviruset.

Tidigare har Bokmässan i Paris ställts in och Barnboksmässan i Bologna flyttats fram. Däremot vidhåller arrangörerna i London att bokmässan där ska genomföras som planerat.

Skulle du ha besökt Leipzig? Mejla oss på tips@boktugg.se och berätta vad beslutet innebär för dig.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »