ANNONS

Adlibris ser ökad efterfrågan på bokrean

Efterfrågan på bokrean är stor, enligt Adlibris. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Försäljningen på årets bokrea överträffar förra året, rapporterar Adlibris. En vecka in i rean ser nätbokhandeln en ökad efterfrågan på fysiska böcker.

”Försäljningen under bokrean är i samma nivå med rekordåret 2018”, säger försäljningschef Sakari Luovio i ett pressmeddelande.

Den genre som säljer bäst är barn- och ungdomsböcker, samt faktaböcker där kok- och hälsoböcker är favoriterna. I topp ligger bland annat Portionen under tian: bra för dig, din plånbok och planeten av Hanna Olvenmark. Men också Ålevangeliet av Patrik Svensson och 1794 av Niklas Natt och Dag ligger på topp tio.

Enligt Sakari Luovio ökar rean dessutom den övriga försäljningen. Han ser inte att efterfrågan på fysiska böcker har försvagats av att folk nu lyssnar allt mer på böcker.

”Vi ser snarare att strömningstjänsterna och e-böcker ökar intresset för litteratur. Folk konsumerar mer böcker överlag, vilket resulterar i att intresset för fysisk bok behåller sin starka position och det är glädjande.”

Boktuggs nyhetsbrev
Håll dig uppdaterad om de senaste trenderna. Vi tar dig med bakom kulisserna i bokbranschen. Kostnadsfritt.
Vi delar aldrig din epostadress med tredjepart. Avsluta när du vill.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se