ANNONS

Svenskt förlag satsar på virtuell bokmässa i maj

Kommer vi att besöka virtuella bokmässor i framtiden? Alexander Forselius arrangerar E-bokmässan 2020 i maj. Besökarna kan då sitta hemma och med hjälp av VR-glasögon eller mobilen besök mässan. Foto: iStock.

Författaren och IT-konsulten Alexander Forselius planerar en virtuell bokmässa för digitala böcker den 28-31 maj 2020. En virtuell mässhall ska kunna besökas med VR-headset, smartphone eller dator.

– Att ställa ut på mässan kommer att vara gratis, men en avgift tas ut för att rita upp montrarna i 3D, säger Alexander Forselius.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Den virtuella mässan använder sig av A-frame, som är ett open source-ramverk, för den virtuella mässhallen, där besökare kommer att kunna besöka virtuella montrar med avatarer i realtid. På så sätt ska besökare och utställare kunna snacka med varandra i montrarna.

– Vi kommer att testa lite olika upplägg. En variant skulle kunna vara att montrarna kommer in i ditt eget hem med hjälp av AR-teknik. Istället för att du navigerar i en virtuell hall så blir ditt hem en mässhall där montrar och material placeras ut och ditt eget vardagsrum blir ett mässgolv, säger Alexander.

Han offentliggjorde sina planer förra veckan och har märkt ett stort intresse bland författare och mindre förlag. Datum för E-bokmässan 2020 är satt till 28-31 maj. En mässa där du slipper tänka på hotellrum och resor.

Alexander Forselius har tidigare experimenterat med ny teknik i bokbranschen såsom att göra ljudböcker med artificiella röster.

ANNONS

I dagsläget finns en enkel hemsida för mässan och Alexander har redan börjat få in anmälningar från intresserade förlag. Läs mer på e-bokmassan.se

Fotnot: AR är en förkortning för Augumented Reality (på svenska Förstärkt verklighet) som är en direktsänd betraktelse av en fysisk, verklighetstrogen miljö vars element förstärks (eller kompletteras) med datorgenererade sinnesintryck som ljud, video, grafik eller GPS-data. Exempelvis genom speciella glasögon, din mobiltelefon eller rentav kontaktlinser. Pokemon Go är ett spel som använder AR. Boktugg har tidigare skrivit om ett förlag som testar AR i en barnbok där drakar flyger ut ur boken.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se