ANNONS

Författaren Clive Cussler är död

Clive Cussler, 1931–2020. Arkivbild: Ronnie Bramhall.

Den amerikanske författaren Clive Cussler har gått bort vid 88 års ålder, skriver The Guardian.

Cussler höll en flitig produktionstakt och skrev ett 80-tal böcker, som Sahara, Nemos arv, Den makedoniska höken, Tsarens krona och Skelettkusten, som sammanlagt har översatts till över 40 språk och sålt i över 100 miljoner exemplar.

”Det är med sorg i hjärtat jag berättar att min make Clive gick bort i måndags. Han var den snällaste och raraste man jag någonsin träffat”, skriver hans hustru Janet Cussler på Twitter.

ANNONS

Clive Cussler, som stred i Koreakriget som pilot, var också en hängiven dykare som var med och upptäckte över 60 skeppsvrak med sin organisation National Underwater and Marine Agency – döpt efter den fiktiva organisationen för vilken hans romanhjälte Dirk Pitt arbetar.

Hösten 2018 släpptes hans bok Mirage : Oregonarkiven (Massolit) i pocket på svenska.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se