Coronaviruset tvingar bokhandlare i Kina att hålla stängt – 90 procent har inga intäkter

Över 90 procent av de 1000 fysiska bokhandlar i Kina som svarade på en enkät i början av februari har inga intäkter alls just nu. Butiker drabbas hårt av Coronaviruset, i Hangzhou tillhör bokhandlar den kategori butiker som tvingas hålla stängt. De fysiska bokhandlarna i Kina har redan fått tuff konkurrens både av nätbokhandel och digitala böcker, skriver South China Morning Post. Den kinesiska regeringen har subventionerat bokhandlar sedan 2013 och i slutet av 2019 fanns över 70 000 fysiska bokhandlar i landet. Men många är nu oroliga över att uteblivna intäkter, efter att ha hållit stängt i snart en månad, ska knäcka dem.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL