KB ger ut Carl Daniel Buréns 3 400 sidor långa dagbok

Brukspatronen Carl Daniel Burén, ägare till Boxholms bruk i Östergötland, dokumenterade sin vardag under 35 år. Anteckningarna sammanfördes till en dagbok över tidsperioden 1790–1815. Nu släpper KB dels en bok som är en introduktion till dagboken och författaren, Brukspatron i brytningstid. En introduktion till Carl Daniel Buréns dagböcker 1790–1815, dels en elektronisk publikation av de renskrivna dagböckerna i sin helhet. Carl Gustaf Burén, ättling till brukspatronen, har renskrivit texterna och även författat introduktionen.
”Med sina nära 3 400 sidor är dagboken ett unikt tidsdokument och en viktig kultur- och personhistorisk källa. Korta anekdoter och längre beskrivande avsnitt förmedlar levande bilder från det sengustavianska Sverige”, skriver KB i ett pressmeddelande.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL