ANNONS

KB ger ut Carl Daniel Buréns 3 400 sidor långa dagbok

Brukspatronen Carl Daniel Burén, ägare till Boxholms bruk i Östergötland, dokumenterade sin vardag under 35 år. Anteckningarna sammanfördes till en dagbok över tidsperioden 1790–1815. Nu släpper KB dels en bok som är en introduktion till dagboken och författaren, Brukspatron i brytningstid. En introduktion till Carl Daniel Buréns dagböcker 1790–1815, dels en elektronisk publikation av de renskrivna dagböckerna i sin helhet. Carl Gustaf Burén, ättling till brukspatronen, har renskrivit texterna och även författat introduktionen.
”Med sina nära 3 400 sidor är dagboken ett unikt tidsdokument och en viktig kultur- och personhistorisk källa. Korta anekdoter och längre beskrivande avsnitt förmedlar levande bilder från det sengustavianska Sverige”, skriver KB i ett pressmeddelande.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL