KB ger ut Carl Daniel Buréns 3 400 sidor långa dagbok

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Brukspatronen Carl Daniel Burén, ägare till Boxholms bruk i Östergötland, dokumenterade sin vardag under 35 år. Anteckningarna sammanfördes till en dagbok över tidsperioden 1790–1815. Nu släpper KB dels en bok som är en introduktion till dagboken och författaren, Brukspatron i brytningstid. En introduktion till Carl Daniel Buréns dagböcker 1790–1815, dels en elektronisk publikation av de renskrivna dagböckerna i sin helhet. Carl Gustaf Burén, ättling till brukspatronen, har renskrivit texterna och även författat introduktionen.
”Med sina nära 3 400 sidor är dagboken ett unikt tidsdokument och en viktig kultur- och personhistorisk källa. Korta anekdoter och längre beskrivande avsnitt förmedlar levande bilder från det sengustavianska Sverige”, skriver KB i ett pressmeddelande.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL