ANNONS

Fyra författare klara till Bokmässan och Crimetime Göteborg 2020

Mattias Edvardsson. Foto: Caroline Andersson

Nu är de fyra första författarna klara för medverkan under 2020 års Bokmässa: Anna Jansson, Mattias Edvardsson, Sofie Sarenbrant och Malin Thunberg Schunke. 

Samtliga är aktuella med nya böcker under året. Författarna medverkar inom ramarna för Crimetime Göteborg, Sveriges största deckarfestival, som arrangeras för tredje året i rad på Bokmässan i Göteborg – i år lördagen och söndagen den 26–27 september

– Vi är så glada att kunna presentera fyra riktigt namnkunniga och vassa spänningsförfattare inför årets Crimetime – och vi ser förstås fram emot att presentera fler svenska och internationella spänningsstjärnor, säger Åsa Lindström, programansvarig för Crimetime Göteborg.

Under två av Bokmässans fyra dagar kommer ett område att helt tillägnas Crimetime. Här kan man bland annat lyssna till temabaserade samtal mellan författare och moderatorer, mingla med andra deckarfantaster och frossa i det senaste inom spänningslitteratur.

ANNONS

– Deckargenren är mycket populär hos våra besökare som här får en fantastisk möjlighet att träffa sina favoritförfattare och upptäcka nya författarskap i en kriminspirerad miljö som signalerar spänning. Vi ser verkligen fram emot att återigen arrangera Sveriges största deckarfestival på Bokmässan, säger Agnes Cavallin, redaktör och ansvarig för Crimetime på Bokmässan.

Om författarna

Anna Jansson

I år firar Anna Jansson 20 år som författare. Hennes romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige, är översatta till 17 språk och har gjort succé som tv-serie och film. Barnböckerna med detektiv Emil Wern i huvudrollen har lockat tusentals små deckarälskare och den nya serien med polisen Kristoffer Bark som huvudperson har fått stor uppmärksamhet. I mars är hon aktuell med Maria Wern-romanen Dödslistan.

Mattias Edvardsson

Mattias Edvardsson är författare och gymnasielärare i svenska och psykologi. Han debuterade 2016 med boken En nästan sann historia. År 2018 fick han stort internationellt genombrott med spänningsromanen En helt vanlig familj, som har älskats av både kritiker och läsare och översatts till trettiotre språk. I juni är han tillbaka med den psykologiska spänningsromanen Goda grannar.

Malin Thunberg Schunke

Malin Thunberg Schunke debuterade 2019 med romanen Ett högre syfte, som hyllades av recensenterna och älskades av läsarna. Den nominerades till Crimetime Awards pris för bästa debut inom kriminalgenren och utsågs av Svenska Deckarakademin till Årets Deckardebut. I maj är Malin Thunberg Schunke åter aktuell med boken De rättslösa.

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant tilldelades priset Årets deckarförfattare 2019, och firar i år tio år som författare. Hennes serie om den karriärinriktade kriminalinspektören Emma Sköld har sålt i närmare två miljoner exemplar och till fjorton länder. När Tiggaren släpptes 2016 etablerades Sofie Sarenbrant som Sveriges starkast växande författarskap. I maj kommer Mytomanen, den åttonde boken i serien om kriminalinspektören Emma Sköld.

Crimetime Göteborg är ett samarbete mellan Bokmässan och Bonnierförlagen. Festivalen startade 2015 och arrangerades då på Gotland. År 2018 flyttade Crimetime till Bokmässan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se