Pascal Engman, Denise Rudberg mfl Crimetime 2021
Pascal Engman, Denise Rudberg, Hans Rosenfeldt och Anna Jansson medverkade alla i Crimetime under Bokmässan 2021. Foto: Emma Grann.

Crimetime får mer utrymme på Bokmässan 2022 – utökas med en dag

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Crimetime var en av ljusglimtarna i höstas och på Bokmässan 2022 får deckarfestivalen ytterligare en dag. Sydafrika är åter aktuellt som temaland och Klimatkrisen blir huvudtema.

– Spänningslitteratur är en otroligt populär genre hos publiken och vi har under flera år upplevt hur uppskattad Crimetime är som deckarfestival under Bokmässan. Genom att göra Crimetime till ett av årets teman kan vi låta våra besökare fullkomligt frossa i spänningslitteratur och alla dess genrer, säger Oskar Ekström i ett pressmeddelande.

Crimetime blir ett tredje tema på Bokmässan 2022. Sveriges största deckarfestival, som är en del av Bokmässan sedan 2018, växlar upp och kommer att sätta extra stor prägel på årets mässupplevelse. Programmet förlängs med en extra dag, fredag, och flera spännande inslag på plats.

Sydafrika skulle varit hedersgäst och temaland på Bokmässan redan 2020, men på grund av pandemin pausades satsningen. Den senaste veckan har dessutom Sydafrika hamnat i fokus för den senaste virusmutationen. Men det är förhoppningsvis historia hösten 2022 och Sveriges bokälskare kan bekanta sig med landet som har inte mindre än elva officiella språk. Sydafrikas litteratur och aktuella samhällsfrågor ska speglas i seminarier, samtal, på mässgolvet och i poetiska framträdanden.

– Vi är oerhört glada att återigen få välkomna Sydafrika som hedersgäst och temaland på Bokmässan! Vi återupptar tråden från 2020, grunden finns redan till ett spännande program som vi kan vidareutveckla tillsammans med vår samarbetspartner National Library of South Africa, säger Oskar Ekström.

Sedan tidigare har Bokmässan presenterat Klimatkrisen som ett av nästa års teman, där ett brännande program planeras som innefattar både seminarier och en Klimatscen. 2022 års Bokmässa blir den 38:e i ordningen.

Bokmässan i Göteborg pågår under 22–25 september 2022. Årets teman är Sydafrika, Klimatkrisen och Crimetime.

LÄS ÄVEN: Bokmässan i Göteborg rekryterar Tara Moshizi, Johan Kollén och Sandra Lewinsson

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.