ANNONS

Patti Smith prisas av amerikanska PEN

Patti Smith på Way Out West 2018. Arkivbild: Björn Larsson Rosvall / TT.

Rockstjärnan och författaren Patti Smith får utmärkelsen Literary Service Award av amerikanska PEN, skriver Rolling Stone.

”Hon har vittnat om litteraturens omvälvande kraft i sitt eget liv och har använt sin stjärnstatus för att uppmuntra till läsning och skrivande bland de stora skaror som ser upp till henne”, säger amerikanska Pens ordförande Jennifer Egan i ett uttalande.

Den årliga utmärkelsen går till en person som ”påverkar kulturen och människans villkor”. Bland tidigare pristagare finns Stephen King, JK Rowling, Toni Morrison, Philip Roth och Margaret Atwood.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6200 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se