ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst – 21 april

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

📺 Barafyratill. Det säger en del om storleken när vi skriver att Netflix fick ”bara” 4 miljoner nya abonnenter jan-mar 2021. Videotjänsten har nu 208 miljoner betalande prenumeranter. Storytel har en bit kvar till den nivån. (Di Digital)

📚 Bokhandelsframtid. Trosa Bokhandel är till salu sedan en tid. Nuvarande ägarna letar inte bara bästa pris: ”Vi vill ha rätt köpare som ska ha känsla för verksamheten. En köpare som ska vilja driva verksamheten vidare på ungefär samma sätt som nu. Men även utveckla verksamheten, så klart.” (ÖSP)

💬 Webbtillprint. Den tecknade onlineserien (web comic) Backchannel, skapad av Stan Lee, publicerades 2018-2019 och fick över 150 000 prenumeranter. Nu samlas serien i tre album som givetvis finansieras (eller lanseras) via en Kickstarter som nådde målet inom 24 timmar.

⚖️ Skrivfrihetsindex. PEN Americas rapport Freedom To Write 2020 visar en trist utveckling. Från 238 (i 2019 års rapport) till minst 273 skribenter, akademiker och intellektuella i 35 länder som fängslats eller hållits kvar på grund av sitt skrivande eller aktivism. Hälften av dem i Kina, Saudiarabien eller Turkiet. (Publishing Perspectives)

🔗 NFT-författarkort. Boktugg skrev om NFT (non-fungible token) för några veckor sedan i Analysbrevet. Nu har förlaget Wiley skapat vad de kallar världens första författarkort (typ som hockey- eller pokemonkort) av författaren Jon Fisher som såldes för 5,9 ETH (ca 119 000 kr). En del av intäkterna går till välgörenhetsprojekt. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL