Hederspris till föreläsaren och författaren Kjell A. Nordström – här är alla Årets talare 2020

Kjell A. Nordström. Foto: Bingo Rimér

Branschpriset Årets talare har delats ut till sex talare ”som inspirerar och förmedlar sitt budskap på ett extraordinärt sätt”. Flera av dem har skrivit böcker.

Den 4 februari delades priset Årets talare ut i olika kategorier på Berns i Stockholm vid årets Talargala, som arrangeras av Talarforum.

Kjell A. Nordström tilldelades Hederspriset. Han är ekonom, föreläsare och författare och har tidigare arbetat som forskare och lärare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm.

Genombrottet kom 1999 med succéboken Funky business (skriven tillsammans med Jonas Ridderstråle). Boken gavs ut parallellt på svenska och engelska på förlaget Bookhouse, och nådde snabbt stora internationella framgångar. Totalt har den översatts till 39 språk och sålts i drygt 1 miljon exemplar.

– Kjell är en legend. De flesta förstår inte hur stor han är. Han är den internationella talarbranschens Björn Borg, med skillnaden att han fortfarande är igång på minst lika hög nivå, säger Tobias Nielsén, som är vd för Volante-koncernen där Bookhouse och talaragenturen Speakersnet (som företräder Kjell A. Nordström) ingår, i ett pressmeddelande.

Elizabeth Kuylenstierna utsågs till Årets talare – Kvinna. Hon är ledarskapscoach, medlare, krishanterare och handledare i nationella och internationella ledarskapsutbildningar. 

Elizabeth Kuylenstierna har även skrivit de bästsäljande fackböckerna Framgång med feedback, Tala är guld, Good enough, Svartsjukeakuten och Good enough för föräldrar. Böckerna utges både i Sverige och andra länder som Tyskland, Brasilien, Ryssland, Estland, Norge och Indien.

Christer Olsson utsågs till Årets talare – Man. Christer Olsson är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Han är en av Nordens mest anlitade föreläsare och har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke och inte minst till handling.

Han är också författare till succéböckerna Vart är du på väg och vill du dit?Du läcker vad du tänker och Du lever så länge du lär – från veta till göra.

De båda priserna i kategorin Årets talare – Genombrott gick till Shahrzad Kiavash och Gunnar Söderström.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL