fbpx

Theodor Kallifatides får prestigefyllt spanskt bokhandelspris

Författaren Theodor Kallifatides. Foto: Florence Montmare.

Författaren Theodor Kallifatides får det prestigefyllda spanska bokhandelspriset Premio Cálamo Extraordinario 2019 för den spanska utgåvan av boken Ännu ett liv.

Ännu ett liv (Albert Bonniers förlag) kom ut 2017 i Sverige. På spanska är titeln Otra vida por vivir (översättare Selma Ancira) och utkom i maj 2019 på förlaget Galaxia Gutenberg. I februari utkommer Theodor Kallifatides Slaget om Troja i översättning, samt senare i höst även Mödrar och söner.

Priset Premio Cálamo Extraordinario 2019 delas ut i Zaragoza den 21 februari, 2020.

Juryns motivering:
”Man blir frestad att stryka under många av författarens meningar, men låter bli eftersom det skulle sluta med att man drar ett oavbrutet streck från början till slut. Man avslutar ett stycke och går tillbaka för att fängslad läsa om det gång på gång. Ingenting är till synes utöver det vanliga, men ut från bokens sidor strålar livet på ett så naturligt sätt, utan att det skorrar falskt, utan effektsökeri och utan lögner. Allt är av intresse: tidens gång, de dagliga sysslorna, parrelationen, emigrationen, krisen i Grekland, de rasistiska idéernas pånyttfödelse… I Ännu ett liv pulserar visheten och godheten djupt och uppriktigt.”

ANNONS

Om den prisvinnande boken

Ännu ett liv

Ännu ett liv

Theodor Kallifatides känner krafterna sina och bestämmer sig för att det är dags att sluta skriva. Han gör sig av med arbetsrummet dit han gått varje morgon i decennier – och blir alldeles vilsen. Kan han verkligen sluta skriva? Osäkert. Men kan han skriva? Det blir också allt svårare. Tills förlösningen kommer från alldeles oväntat håll. Läs mer »


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny