ANNONS

Theodor Kallifatides får prestigefyllt spanskt bokhandelspris

Författaren Theodor Kallifatides. Foto: Florence Montmare.

Författaren Theodor Kallifatides får det prestigefyllda spanska bokhandelspriset Premio Cálamo Extraordinario 2019 för den spanska utgåvan av boken Ännu ett liv.

Ännu ett liv (Albert Bonniers förlag) kom ut 2017 i Sverige. På spanska är titeln Otra vida por vivir (översättare Selma Ancira) och utkom i maj 2019 på förlaget Galaxia Gutenberg. I februari utkommer Theodor Kallifatides Slaget om Troja i översättning, samt senare i höst även Mödrar och söner.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Priset Premio Cálamo Extraordinario 2019 delas ut i Zaragoza den 21 februari, 2020.

Juryns motivering:
”Man blir frestad att stryka under många av författarens meningar, men låter bli eftersom det skulle sluta med att man drar ett oavbrutet streck från början till slut. Man avslutar ett stycke och går tillbaka för att fängslad läsa om det gång på gång. Ingenting är till synes utöver det vanliga, men ut från bokens sidor strålar livet på ett så naturligt sätt, utan att det skorrar falskt, utan effektsökeri och utan lögner. Allt är av intresse: tidens gång, de dagliga sysslorna, parrelationen, emigrationen, krisen i Grekland, de rasistiska idéernas pånyttfödelse… I Ännu ett liv pulserar visheten och godheten djupt och uppriktigt.”

Om den prisvinnande boken

Ännu ett liv

Ännu ett liv

Theodor Kallifatides känner krafterna sina och bestämmer sig för att det är dags att sluta skriva. Han gör sig av med arbetsrummet dit han gått varje morgon i decennier – och blir alldeles vilsen. Kan han verkligen sluta skriva? Osäkert. Men kan han skriva? Det blir också allt svårare. Tills förlösningen kommer från alldeles oväntat håll. Läs mer »


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se