ANNONS

Barnboksfest på Stora Barnboksdagen den 26 januari 2020

Jujja Wieslander, författare bl a till böckerna om Mamma mu och Kråkan, besöker Stora Barnboksdagen 2020. Foto: Magnus Liam Karlsson

Många kända och älskade författare och illustratörer besöker Stora Barnboksdagen på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

För andra året i rad arrangerar Sveriges ledande barnboksförlag Stora Barnboksdagen för att sätta barns läsglädje i fokus. Evenemanget lanserades 2019 under Värdsbokveckan. I år har evenemanget växt i både deltagande förlag, författare, illustratörer och aktiviteter.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Det är de tio förlagen B. Wahlströms, Rabén & Sjögren, Bokförlaget Opal, Lilla Piratförlaget, Berghs Förlag, Natur & Kultur, Bonnier Carlsen, Alfabeta, En bok för alla och Egmont Publishing som gästar Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan i Stockholm tillsammans med sina populäraste barnboksförfattare och illustratörer. Högläsning, musikframträdanden, pyssel, tipspromenad, fiskdamm, fika och annat skoj står på programmet.

På plats under dagen är Martin Widmark & Helena Willis, Pija Lindenbaum, Jujja Wieslander, Sara Ohlsson, Camilla Brinck, Emma Virke, Monica Zak & Gunna Grähs, Anna Fiske, Elin Lucassi, Lisa Ragvals och maskotarna Mamma Mu och Kråkan, Hundmannen, Bamse och Musse & Helium.

– Med Stora Barnboksdagen vill vi ge barn chans att träffa sina favoritförfattare och de populäraste bokfigurerna. I år har vi växt från sex till tio barnboksförlag som tillsammans bjuder på en hejdundrande barnbokfest med läsglädje i fokus, säger initiativtagaren Jenny Edh Jansen på Rabén & Sjögren, i ett pressmeddelande.

Stora Barnboksdagen äger rum på Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan i Stockholm, söndagen den 26 januari 2020.

ANNONS

Mer information om de medverkande författarna och illustratörerna

Martin Widmark & Helena Willis – Filmmysteriet

Martin Widmark har skrivit närmare 120 böcker för barn och unga, inte minst bokserien LasseMajas detektivbyrå som älskats och älskas av hundratusentals unga läsare. Hans böcker finns översatta till över 40 språk och han har i över tio år toppat listan över de mest utlånade författarna på biblioteken.

Helena Willis illustrerar de kluriga bilderna i LasseMajas detektivbyrå, men har under årens lopp även samarbetat med flera författare på olika förlag. Tidigare i år kammade hon, tillsammans med Martin Widmark, hem priset Crimetime Award i kategorin ”bästa barndeckare”.

Camilla Brinck – Musse & Helium

Camilla Brinck debuterade som barnboksförfattare 2017 med ljudserien Musse & Helium. Ett år senare släpptes den första inbundna boken baserad på serien och sedan dess har två böcker till hunnit se dagens ljus. Böckerna älskas av såväl barn som vuxna och har legat på topplistorna utan avbrott från maj 2019.

Monica Zak & Gunna Grähs – Ceva och skridskorna

Författaren Monica Zak har skrivit över 50 barnböcker, hon har träffat barn och unga från hela världen och det är ofta deras historier hon berättar. Gunna Grähs har illustrerat så länge hon kan minnas och har illustrerat två böcker som är skrivna av Monica Zak. På Stora Barnboksdagen berättar de om flickan Ceva från Syrien. Hon är rädd för vattnet sedan flykten och vill inte åka skridskor tillsammans med sina klasskamrater.

Pija Lindenbaum – Vi måste till jobbet 

Pija Lindenbaum är en av våra mest älskade bilderboksskapare, och i nya boken Vi måste till jobbet får vi följa tre barn i en fartfylld lek full av fantasi och snabba vändningar.

Anna Fiske – Göra barn

En gång var du en bebis. Alla människor har varit bebisar. Men hur gör man egentligen ett barn? I Göra barn får vi veta svaren på frågan alla barn funderar över.  En rolig och smart bok för den som vill veta och för den som vill förklara.

ANNONS

Sara Ohlsson – Frallan har en hemlighet

Sara Ohlsson är författaren bakom de populära böckerna om Frallan, som älskar sin mormor och att tävla, bland annat. I den senaste boken, Frallan har en hemlighet, får vi möta Frallan i juletid när hon brottas med hemligheter, lite avundsjuka och en bajsande hund. Illustrationerna i Frallan-böckerna är gjorda av Lisen Adbåge.

Lisa Ragvals – Det kommer en grävling

När Lisa Ragvals var liten berättades det om hur hennes pap­pas morfar en gång tog med sig en björnunge hem, i sin ryggsäck! Den historien inspirerade till böckerna om Abbe, som önskar sig ett husdjur. Men vad skulle hända om det istället kom ett vilt djur på besök? Det kommer en grävling är första delen i serien ”Abbes vilda husdjur”, roliga och fartfyllda bilderböcker för djurtokiga läsare. Nu till våren flyttar en hel älg in hos Abbes familj och sen möter vi en bäver och en fjällämmel. Vad har alla de här djuren gemensamt? De är helt HOPPLÖSA som husdjur! Anna-Karin Garhamn har illustrerat.

Jujja Wieslander – Mamma Mu åker bobb

Jujja Wieslander är en av våra mest älskade barnboksförfattare. Tillsammans med Sven Nordqvist står hon bakom de populära karaktärerna Mamma Mu och Kråkan. På Stora Barnboksdagen högläser Jujja vinterklassikern Mamma Mu åker bobb, ett hisnande äventyr i backen. Mamma Mu vill åka bobb precis som bondgårdsbarnen och Kråkan säger nej såklart, men sen måste han ändå visa Mamma Mu hur det ska gå till eftersom hon varken kan springa, putta eller styra själv. Dessutom finns Mamma Mu och Kråkan på plats för mjuka kramar och idolbilder!

Emma Virke – Lilla sångboken

Emma Virke är verksam som illustratör, bildkonstnär, författare och grafisk formgivare. Hon debuterade som bilderboksillustratör 2009 och är en av de senaste tidens mest hyllade. 2017 tilldelades hon den prestigefyllda Elsa Beskow-plaketten.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se