ANNONS

Två litterära verk diskuteras i Region Hallands satsning på litteraturkritik

Konstsamtal med kritikerna Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist. Foto: Region Halland

För andra året i rad har Region Halland genomfört en satsning på kritiken. Nu finns 2019 års båda bokdiskussioner som podd.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

I ”Konstsamtal” möts två yrkesverksamma kritiker tillsammans med en moderator och diskuterar böcker från regionen inför publik. Samtalen produceras av Kritiklabbet som väljer ut både böcker och kritiker. Nu finns samtalen från slutet av 2019 som poddinspelningar.

De två utvalda böckerna som diskuterades (båda av lokala författare) var diktsamlingen Sjöstjärna av Stefan Albrektsson och självbiografiska Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död av av Christina Karlberg och Marita Warborn Lundgren. Kritikerna var Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist samt Ylva Lagercrantz Spindler och Erik Andersson. 

– Kritiklabbet följer med stort intresse en rad regionala initiativ för kritiken. Det är mycket spännande att kunna vara delaktig också som producerande instans i Region Hallands Konstsamtal. Det som sker i Halland idag kan bilda modell för resten av Sverige imorgon, säger Axel Andersson, redaktör och ansvarig utgivare Kritiklabbet.

Regionala initiativ för kritiken är ovanliga i Sverige, men vanligare förekommande i grannlandet Norge. Region Hallands satsning på litteraturkritik föddes ur de lokala författarnas önskan om en kritisk respons på deras redan utgivna verk. Kritikstödet utlystes 2019 för andra gången och nästa ansökningsomgång blir inför Konstsamtal hösten 2020.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL