fbpx

Två litterära verk diskuteras i Region Hallands satsning på litteraturkritik

Konstsamtal med kritikerna Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist. Foto: Region Halland

För andra året i rad har Region Halland genomfört en satsning på kritiken. Nu finns 2019 års båda bokdiskussioner som podd.

I ”Konstsamtal” möts två yrkesverksamma kritiker tillsammans med en moderator och diskuterar böcker från regionen inför publik. Samtalen produceras av Kritiklabbet som väljer ut både böcker och kritiker. Nu finns samtalen från slutet av 2019 som poddinspelningar.

De två utvalda böckerna som diskuterades (båda av lokala författare) var diktsamlingen Sjöstjärna av Stefan Albrektsson och självbiografiska Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död av av Christina Karlberg och Marita Warborn Lundgren. Kritikerna var Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist samt Ylva Lagercrantz Spindler och Erik Andersson. 

ANNONS

– Kritiklabbet följer med stort intresse en rad regionala initiativ för kritiken. Det är mycket spännande att kunna vara delaktig också som producerande instans i Region Hallands Konstsamtal. Det som sker i Halland idag kan bilda modell för resten av Sverige imorgon, säger Axel Andersson, redaktör och ansvarig utgivare Kritiklabbet.

Regionala initiativ för kritiken är ovanliga i Sverige, men vanligare förekommande i grannlandet Norge. Region Hallands satsning på litteraturkritik föddes ur de lokala författarnas önskan om en kritisk respons på deras redan utgivna verk. Kritikstödet utlystes 2019 för andra gången och nästa ansökningsomgång blir inför Konstsamtal hösten 2020.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny