ANNONS

Två litterära verk diskuteras i Region Hallands satsning på litteraturkritik

Konstsamtal med kritikerna Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist. Foto: Region Halland

För andra året i rad har Region Halland genomfört en satsning på kritiken. Nu finns 2019 års båda bokdiskussioner som podd.

I ”Konstsamtal” möts två yrkesverksamma kritiker tillsammans med en moderator och diskuterar böcker från regionen inför publik. Samtalen produceras av Kritiklabbet som väljer ut både böcker och kritiker. Nu finns samtalen från slutet av 2019 som poddinspelningar.

De två utvalda böckerna som diskuterades (båda av lokala författare) var diktsamlingen Sjöstjärna av Stefan Albrektsson och självbiografiska Jag är lyckligt gift, min man är bara lite död av av Christina Karlberg och Marita Warborn Lundgren. Kritikerna var Mikaela Blomqvist och Erik Bergqvist samt Ylva Lagercrantz Spindler och Erik Andersson. 

– Kritiklabbet följer med stort intresse en rad regionala initiativ för kritiken. Det är mycket spännande att kunna vara delaktig också som producerande instans i Region Hallands Konstsamtal. Det som sker i Halland idag kan bilda modell för resten av Sverige imorgon, säger Axel Andersson, redaktör och ansvarig utgivare Kritiklabbet.

ANNONS

Regionala initiativ för kritiken är ovanliga i Sverige, men vanligare förekommande i grannlandet Norge. Region Hallands satsning på litteraturkritik föddes ur de lokala författarnas önskan om en kritisk respons på deras redan utgivna verk. Kritikstödet utlystes 2019 för andra gången och nästa ansökningsomgång blir inför Konstsamtal hösten 2020.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se