Inger Edelfeldt varnar för kritiker som läser överdrivet subjektivt

🗞️ Kritikerkritik. Författaren Inger Edelfeldt (som själv skrivit litteraturkritik) skriver om recensioner i en debattartikel i DN. Hon menar att de kan vara förvirrande eller missvisande. Edelfeldt påminner kritiker om att författarens referensramar kan skilja sig från deras egna, att det inte är nödvändigt att tvinga sig igenom en ”tråkig” bok och att kritikern bör titta på de existentiella temana som driver berättelsen. Edelfeldt själv är aktuell med romanen De som ger sig av och har nyligen mottagit Selma Lagerlöfs litteraturpris 2022.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.