ANNONS

Franska branschtidningen Livres Hebdo blir mer digital – halverar personalstyrkan

Frankrikes motsvarighet till Svensk Bokhandel säger upp sju av fjorton anställda: fyra av sex redaktörer, två redaktionssekreterare och en korrekturläsare. Den nuvarande veckotidningen Livres Hebdo ska bli helt digital men ett nytt månadsmagasin, LH Le Mag, planeras och detta ska göras både i tryckt och digital version, rapporterar The Bookseller. Skälet till omstruktureringen sägs vara behov av att återskapa den ekonomiska balansen. Journalistklubben har skapat en namninsamling i protest mot nedskärningarna som de menar kommer att sänka kvaliteten på tidningen. Än så länge har de fått över 650 underskrifter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se