Franska branschtidningen Livres Hebdo blir mer digital – halverar personalstyrkan

Frankrikes motsvarighet till Svensk Bokhandel säger upp sju av fjorton anställda: fyra av sex redaktörer, två redaktionssekreterare och en korrekturläsare. Den nuvarande veckotidningen Livres Hebdo ska bli helt digital men ett nytt månadsmagasin, LH Le Mag, planeras och detta ska göras både i tryckt och digital version, rapporterar The Bookseller. Skälet till omstruktureringen sägs vara behov av att återskapa den ekonomiska balansen. Journalistklubben har skapat en namninsamling i protest mot nedskärningarna som de menar kommer att sänka kvaliteten på tidningen. Än så länge har de fått över 650 underskrifter.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL