Nätbokhandeln Snaplit.com i konkurs

Så här ser den tidigare nätbokhandeln Snaplit.com:s hemsida ut efter att bolaget bakom gått i konkurs.

Den nischade nätbokhandeln Snaplit.com, som sålde utbildningsorienterad litteratur i allmänhet och studentlitteratur i synnerhet, har försatts i konkurs. Det var aldrig aktuellt att hitta en ny ägare, enligt konkursförvaltaren.

Boktugg skrev om nätbokhandeln Snaplit.com för nästan tre år sedan. Då hade grundarna drivit verksamheten i knappt åtta månader. Sedan dess har omsättningen ökat i bolaget och 2018 redovisade Snaplit en omsättning på 5,4 Mkr och en liten vinst på 60 000 kr.

Men uppenbarligen har utvecklingen under 2019 inte fortsatt lika positivt, för redan i september inleddes en konkurs i nätbokhandeln. På sajten möts besökarna nu av beskedet:
”Hej, tyvärr är Snaplit.com försatt i konkurs. Detta innebär att inga böcker kan levereras. Om du har beställt böcker från oss och inte fått dem, så har vi avbokat din beställning och fakturan har makulerats. Har du betalt via kortbetalning kommer du att få dina pengar tillbaka via Klarna. Tyvärr är det inte längre möjligt att returnera böcker.”

Samuel Häggbring, biträdande jurist på Maze Advokater, som biträder konkursförvaltaren från samma byrå skriver så här i ett mail till sajten Ehandel (som var först att rapportera om konkursen):
”Anledningen bakom konkursen är någonting vi kommer utreda i samband med att förvaltarberättelsen upprättas, det blir tidigast under mars månad, vi kollar på detta. Därefter kommer konkursen att avslutas.”

Någon försäljning av det konkursade bolaget till en ny ägare kommer inte heller att ske, istället såldes hela restlagret på auktion.

Det är svårt att utmana de båda ledande nätbokhandlarna Bokus och Adlibris i Sverige. Bookoutlet är en av dem som försökt och fortfarande är aktiva. Även Plusbok med sitt annorlunda koncept med medlemskap som ger lägre priser.

En som däremot lyckats kombinera fysiska butiker med näthandel är Campusbokhandeln som 2018 omsatte nästan 60 Mkr och enligt uppgift till SvB hade som mål att nå 100 Mkr under 2019. De säljer både ny och begagnad kurslitteratur.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL