ANNONS

Boktipset tillbaka i SVT:s ”Go’kväll” med fyra recensenter

Linda Olofsson, Inger Ljung Olsson, Pia Herrera och Beppe Starbrink i Go'kväll. Ingen av dem kommer dock att recensera böcker, det sköter fyra recensenter. Pressbild: Matilda Sandberg/SVT.

När SVT strök boktipsen i tv-programmet ”Go’kväll” i höstas blev många upprörda. Men onsdagen den 8 januari är böckerna tillbaka med fyra bokrecensenter.

I höstas försvann boktipssegmentet ur SVT:s program ”Go’kväll”, till många tittares förtret. Beslutet att pausa bokrecensionerna möttes också av kritik i Kultursverige och från bokbranschen.

”Efter böckernas uttåg ur morgon-tv:n för ett par år sedan, sker nu alltså en slutlig utradering av litteraturens breda närvarostatus hos SVT. Bye bye folkbildning”, skrev till exempel Expressens kulturredaktör Daniel Sjölin i en krönika.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

I samband med säsongsstarten av Go’kväll gör boktipsen nu comeback i rutan, fast i en annan form, meddelar SVT. I stället för att ha en stående bokrecensent, som fram till i höstas var Ingalill Mosander, kommer nu fyra personer att dela på ansvaret.

Med start onsdagen den 8 januari är boktipset är tillbaka i ny kostym med Johan Malm, Johanna Lundin, Monica Lindgren och Titti Schultz som tipsare, skriver SVT i ett pressmeddelande.

”Go’ kväll har säsongspremiär den 7 januari i SVT.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL