ANNONS

Timbuktu-memoarer ges ut i USA av Amazon Crossing som är störst på översättningar

Sedan Amazon Crossing gav ut sin första bok i november 2010 har imprintet (som fokuserar på översatt litteratur) gett ut över 400 titlar från 42 länder och 26 språk och blivit den största utgivaren av översatt litteratur i USA, skriver Publishers Weekly. I år ger imprintet ut drygt 80 titlar.
Bästsäljaren hittills är The Hangman’s Daughter av Oliver Pötzsch som nått 800 000 läsare (Amazon räknar där eböcker, ljudböcker och pappersböcker) och Petra Durst-Benning’s The Glassblower (329 000 läsare). Båda dessa titlar översatta från tyska.
Amazon Crossing har bland annat gett ut The Man Who Played with Fire av svenske författaren Jan Stocklassa, den boken låg etta på Amazon. Och i mars 2020 släpps Jason Timbuktu Diakités memoarer, som kom ut i Sverige 2016 med titeln En droppe midnatt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se