Svensk författare etta på Amazon med biografi om Stieg Larsson och Palmemordet

Etta på Amazon ligger just nu ”The Man Who Played With Fire” (”Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet” på svenska) av Jan Stocklassa. Pressbild: Bokfabriken. Fotomontage: Boktugg.

Jan Stocklassas The Man Who Played With Fire (på svenska Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet ) toppar just nu Amazons lista över de mest sålda biografierna.

Det är Amazon Crossing, ett av Amazons drygt femton imprint, som har gett ut The Man Who Played With Fire på engelska och den får givetvis draghjälp av att nya Millenniumboken nyss släppts.

Etta på Amazon är ett begrepp som används flitigt eftersom de i praktiken har hundratals olika topplistor i olika genrer. Men att vara den mest sålda biografin är ändå en prestation när konkurrenterna är titlar som Educated: A Memoir av Tara Westover (3:a) och Becoming av Michelle Obama (4:a) som båda är storsäljare i Sverige. Mer okänd i Sverige är då Call Sign Chaos: Learning to Lead av Jim Mattis som i skrivande stund är tvåa.

Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet av Jan Stocklassa har getts ut på flera språk (över 50 länder) redan och fått positiva recensioner i Frankrike, Norge, Spanien, Tyskland och Danmark, enligt det svenska förlaget Bokfabriken.

Här hemma har boken sålt i runt 10 000 exemplar inbundet och i oktober kommer Stieg Larssons arkiv: Nyckeln till Palmemordet i pocket.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,