ANNONS

Scandbook Q3-2019: Lägre omsättning men bättre resultat

Försäljningen för tryckerikoncernen Scandbook sjönk till 79,3 Mkr under tredje kvartalet 2019 jämfört med 81,3 Mkr samma period förra året. Rörelseresultatet (EBIT) ökade däremot till 4,3 Mkr (1,8 Mkr). Perioden jan-sept ligger omsättningen något under förra året 213,4 Mkr (221,0 Mkr) liksom resultatet 5,8 Mkr (6,1 Mkr).
”Den lägre omsättningen beror främst på att marknaden, och därmed också våra stora kontraktskunder, efterfrågat färre exemplar av varje utgiven titel jämfört med föregående år. ScandBook arbetar kontinuerligt med att anpassa sig till denna trend genom att förbättra teknologi och förnya arbetssätt. Vi har varit snabba på att anpassa våra kostnader efter den lägre omsättningen och därmed uppnått ett bättre resultat än samma period föregående år”, skriver VD Håvard Grjotheim i rapporten.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL