Humorgruppen IJustWantToBeCool tolkar klassiker i ny serie på Storytel

Humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool gör sina egna tolkningar av fyra klassiker i ny Storytelserie. Foto: Ara Simifar/Storytel

Lagom till läslovet kommer en ny ljudboksserie på Storytel där humortrion IJustWantToBeCool gör tolkningar av fyra klassiker ur litteraturhistorien.

I juli skrev vi om att Storytel inledde ett samarbete med humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool, med syfte att locka fler barn och unga till streamingtjänsten. Samarbetet skulle innebära humorsketcher, en bokklubb och nyskrina ljudboksproduktioner.

Nu har en första produktion blivit verklighet. Den specialskrivna serien som släpps på Storytel den 26 oktober får namnet IJWTBC tolkar klassiker och består av fyra avsnitt: Victor i underlandetJoel runt på 80 dagarRödluvan och Sherlock och Holmes

– Det har varit otroligt roligt men också utmanande att skriva den här serien, då det är första gången vi jobbar med enbart ljud. Vi är mycket nöjda med resultatet, och Storytels användare kan förvänta sig något väldigt annorlunda från det de tidigare hört på plattformen. Det är vår tolkning av fyra klassiker, där vi kanske tagit oss lite för mycket friheter när det kommer till vissa delar av handlingen, säger IJustWantToBeCool i ett pressmeddelande.

– För oss på Storytel Kids representerar den här serien något helt nytt. Så här har garanterat ingen tolkat klassiker förut – döpt om Rödluvan till Major Death Girl 1337, kastat in Drake i en egen version av Alice i underlandet och ägnat ett helt avsnitt åt att undersöka om det faktiskt går att resa jorden runt på 80 dagar. Emil, Victor och Joel har ett naturligt förhållningssätt till att skriva för ljud. Det, i kombination med deras enorma kreativitet och humor, har gjort arbetet med serien väldigt enkelt och roligt, säger Lisa Ragvals, förläggare på Storytel Kids.

IJWTBC tolkar klassiker är den första av två ljudboksproduktioner där IJustWantToBeCool står för både manus och inläsning. Den andra släpps inför jul och är ett fristående äventyr som utspelar sig i rymden. Produktionerna är en del av ett större samarbete mellan Storytel och SplayOne.

Humorgruppen IJustWantToBeCool består av bröderna Emil och Victor Beer och deras kusin Joel Adolphson. De har sedan starten 2011 producerat hundratals humorsketcher som har totalt över 180 miljoner visningar på Youtube. Utöver detta har de gjort egna serier på både SVT och TV4, sommarpratat i P1 och prisats med Kristallen, Guldtuben och Det svenska humorpriset.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL