ANNONS

Humorgruppen IJustWantToBeCool tolkar klassiker i ny serie på Storytel

Humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool gör sina egna tolkningar av fyra klassiker i ny Storytelserie. Foto: Ara Simifar/Storytel

Lagom till läslovet kommer en ny ljudboksserie på Storytel där humortrion IJustWantToBeCool gör tolkningar av fyra klassiker ur litteraturhistorien.

I juli skrev vi om att Storytel inledde ett samarbete med humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool, med syfte att locka fler barn och unga till streamingtjänsten. Samarbetet skulle innebära humorsketcher, en bokklubb och nyskrina ljudboksproduktioner.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Nu har en första produktion blivit verklighet. Den specialskrivna serien som släpps på Storytel den 26 oktober får namnet IJWTBC tolkar klassiker och består av fyra avsnitt: Victor i underlandetJoel runt på 80 dagarRödluvan och Sherlock och Holmes

– Det har varit otroligt roligt men också utmanande att skriva den här serien, då det är första gången vi jobbar med enbart ljud. Vi är mycket nöjda med resultatet, och Storytels användare kan förvänta sig något väldigt annorlunda från det de tidigare hört på plattformen. Det är vår tolkning av fyra klassiker, där vi kanske tagit oss lite för mycket friheter när det kommer till vissa delar av handlingen, säger IJustWantToBeCool i ett pressmeddelande.

– För oss på Storytel Kids representerar den här serien något helt nytt. Så här har garanterat ingen tolkat klassiker förut – döpt om Rödluvan till Major Death Girl 1337, kastat in Drake i en egen version av Alice i underlandet och ägnat ett helt avsnitt åt att undersöka om det faktiskt går att resa jorden runt på 80 dagar. Emil, Victor och Joel har ett naturligt förhållningssätt till att skriva för ljud. Det, i kombination med deras enorma kreativitet och humor, har gjort arbetet med serien väldigt enkelt och roligt, säger Lisa Ragvals, förläggare på Storytel Kids.

IJWTBC tolkar klassiker är den första av två ljudboksproduktioner där IJustWantToBeCool står för både manus och inläsning. Den andra släpps inför jul och är ett fristående äventyr som utspelar sig i rymden. Produktionerna är en del av ett större samarbete mellan Storytel och SplayOne.

ANNONS

Humorgruppen IJustWantToBeCool består av bröderna Emil och Victor Beer och deras kusin Joel Adolphson. De har sedan starten 2011 producerat hundratals humorsketcher som har totalt över 180 miljoner visningar på Youtube. Utöver detta har de gjort egna serier på både SVT och TV4, sommarpratat i P1 och prisats med Kristallen, Guldtuben och Det svenska humorpriset.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se