ANNONS

Humorgruppen IJustWantToBeCool tolkar klassiker i ny serie på Storytel

Humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool gör sina egna tolkningar av fyra klassiker i ny Storytelserie. Foto: Ara Simifar/Storytel

Lagom till läslovet kommer en ny ljudboksserie på Storytel där humortrion IJustWantToBeCool gör tolkningar av fyra klassiker ur litteraturhistorien.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

I juli skrev vi om att Storytel inledde ett samarbete med humorstjärnorna i gruppen IJustWantToBeCool, med syfte att locka fler barn och unga till streamingtjänsten. Samarbetet skulle innebära humorsketcher, en bokklubb och nyskrina ljudboksproduktioner.

Nu har en första produktion blivit verklighet. Den specialskrivna serien som släpps på Storytel den 26 oktober får namnet IJWTBC tolkar klassiker och består av fyra avsnitt: Victor i underlandetJoel runt på 80 dagarRödluvan och Sherlock och Holmes

ANNONS

– Det har varit otroligt roligt men också utmanande att skriva den här serien, då det är första gången vi jobbar med enbart ljud. Vi är mycket nöjda med resultatet, och Storytels användare kan förvänta sig något väldigt annorlunda från det de tidigare hört på plattformen. Det är vår tolkning av fyra klassiker, där vi kanske tagit oss lite för mycket friheter när det kommer till vissa delar av handlingen, säger IJustWantToBeCool i ett pressmeddelande.

– För oss på Storytel Kids representerar den här serien något helt nytt. Så här har garanterat ingen tolkat klassiker förut – döpt om Rödluvan till Major Death Girl 1337, kastat in Drake i en egen version av Alice i underlandet och ägnat ett helt avsnitt åt att undersöka om det faktiskt går att resa jorden runt på 80 dagar. Emil, Victor och Joel har ett naturligt förhållningssätt till att skriva för ljud. Det, i kombination med deras enorma kreativitet och humor, har gjort arbetet med serien väldigt enkelt och roligt, säger Lisa Ragvals, förläggare på Storytel Kids.

IJWTBC tolkar klassiker är den första av två ljudboksproduktioner där IJustWantToBeCool står för både manus och inläsning. Den andra släpps inför jul och är ett fristående äventyr som utspelar sig i rymden. Produktionerna är en del av ett större samarbete mellan Storytel och SplayOne.

Humorgruppen IJustWantToBeCool består av bröderna Emil och Victor Beer och deras kusin Joel Adolphson. De har sedan starten 2011 producerat hundratals humorsketcher som har totalt över 180 miljoner visningar på Youtube. Utöver detta har de gjort egna serier på både SVT och TV4, sommarpratat i P1 och prisats med Kristallen, Guldtuben och Det svenska humorpriset.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL