fbpx

Boktips och inspiration inför läslovet i Kulturrådets barn- och ungdomsbokskatalog

Inga planer för läslovet än? I den nya barn- och ungdomsbokskatalogen hittar du boktips och pyssel för barn och unga i alla åldrar. Foto: Istock

Lagom till läslovet vecka 44 kommer Barn- och ungdomsbokskatalogen 2019/2020. I årets upplaga finns en stark röd tråd: viljan att väcka läslusten. 

I katalogen presenteras böcker från det senaste årets utgivning, utvalda av en urvalsgrupp bestående av experter på barn- och ungdomslitteratur. Det är läsning för såväl de riktigt små barnen som ungdomar och unga vuxna, både på svenska och på andra språk. Förutom bokpresentationer rymmer katalogen artiklar, intervjuer och pyssel.

– När lusten får bestämma har fantasin inga gränser. Det vill vi slå ett extra slag för genom läsaktiviteten Väck boken! som lanseras i årets katalog, berättar Henriette Zorn, projektledare/redaktör för katalogen.

Hjälp har tagits av läsinspiratörerna Anna Hällgren, som annars jobbar med bland annat Bokstart, och Ann-Marie Körling, lärare, läsare, författare och tidigare läsambassadör. De delar med sig av sina tips i katalogen och på #väckboken i sociala medier.

ANNONS

Väck boken! är en läsfrämjande satsning för lärare, bibliotekarier och barn. Alla kan gå med i rörelsen genom anmäla sitt projekt hos Kulturrådet, och ha chansen att bli utvald till Årets bokväckare 2020. De utvalda bokväckarna presenteras i samband med läslovet 2020 och presenteras i nästa års Barn-och ungdomskatalog.

Barn- och ungdomsbokskatalogen ges ut av Kulturrådet. Den har funnits i 20 år, den är gratis, och kan beställas såväl av privatpersoner som av skolor, bibliotek, förskolor, fritidsgårdar som av idrottsföreningar.

Katalogen kan beställas i tryckt form eller laddas ner som pdf. Läs mer hos Kulturrådet.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny