Patrik Lundberg tilldelas Teskedsordens stipendium 2019

Patrik Lundberg. Foto: Toste Severin

Författaren Patrik Lundberg är en av två mottagare av Teskedsordens stipendium 2019. Stipendierna delas ut ikväll, 27 september, på Bokmässan i Göteborg.

Stiftelsen Teskedsorden har beslutat att tilldela författaren och journalisten Patrik Lundberg ett av årets stipendier om 50 000 kronor. Han har bland annat skrivit böckerna Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati och Facit : konsten att skriva krönikor och Onanisterna.

Motiveringen lyder: För att han i sitt arbete som journalist, författare och föreläsare är en outtröttlig röst för en nyanserad samhällsdebatt där varje enskild människas betydelse står i centrum. Hans övertygelse att språket ska vara en brygga till gemenskap i ett hållbart och demokratiskt Sverige inspirerar och engagerar. 

Den andra stipendiaten är Malin Mattsson Flennegård.

Teskedsordens stipendier delas ut under högtidliga former vid fredagens soaré på Bokmässan i Göteborg, av Teskedsordens styrelseledamot Lill Lindfors samt stiftelsens generalsekreterare Lovisa Fhager Havdelin.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,