Patrik Lundberg. Foto: Toste Severin

Patrik Lundberg tilldelas Teskedsordens stipendium 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Patrik Lundberg är en av två mottagare av Teskedsordens stipendium 2019. Stipendierna delas ut ikväll, 27 september, på Bokmässan i Göteborg.

Stiftelsen Teskedsorden har beslutat att tilldela författaren och journalisten Patrik Lundberg ett av årets stipendier om 50 000 kronor. Han har bland annat skrivit böckerna Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati och Facit : konsten att skriva krönikor och Onanisterna.

Motiveringen lyder: För att han i sitt arbete som journalist, författare och föreläsare är en outtröttlig röst för en nyanserad samhällsdebatt där varje enskild människas betydelse står i centrum. Hans övertygelse att språket ska vara en brygga till gemenskap i ett hållbart och demokratiskt Sverige inspirerar och engagerar. 

Den andra stipendiaten är Malin Mattsson Flennegård.

Teskedsordens stipendier delas ut under högtidliga former vid fredagens soaré på Bokmässan i Göteborg, av Teskedsordens styrelseledamot Lill Lindfors samt stiftelsens generalsekreterare Lovisa Fhager Havdelin.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL