ANNONS

UK: The Testaments sålde över 100 000 ex på en vecka

Under sin första vecka på marknaden sålde Margaret Atwoods The Testaments (på svenska Gileads döttrar) 103 177 exemplar i Storbritannien, och drog in 1,4 miljoner pund. Den tog genast rekordet som 2019 års snabbast säljande bok och lanseringsveckan beskrivs av The Bookseller som den mest omfattande på fyra år. Boken toppar listan UK Official Top 50, och även två utgåvor av The Handmaid’s Tale tog sig upp på topplistan (plats 8 och 35). Också i USA har försäljningen blomstrat, och förlaget Penguin Random House som tryckte en förstaupplaga på 500 000 ex har redan tryckt till två gånger, enligt Publishers Weekly.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se