Idag lanserar Storytel sin ljudbokstjänst i Brasilien

Brasilien blir nästa land att lägga till listan över Storytel-lanseringar. Foto: iStock.

Idag inleder Storytel sin lansering i Brasilien och utökar sin närvaro i Latinamerika och hoppas locka många av landets 210 miljoner invånare som kunder.  

Storytel har tidigare berättat om sina planer på att lansera i Brasilien i samband med att företaget i november 2018 öppnade kontor i São Paolo, Brasilien. Genom avtal med ledande  brasilianska förlag har Storytels brasilianska verksamhet kunnat genomföra ett omfattande arbete med att producera ljudböcker på portugisiska och bygga en stark innehållskatalog. Brasilien är världens nionde största ekonomi med omkring 210 miljoner invånare, enligt ett pressmeddelande från Storytel. 

”När Storytel idag inleder lanseringen av sin abonnemangstjänst i Brasilien, innebär det också att företaget starkt utökar sin närvaro i Latinamerika, där Storytel sedan tidigare även finns i Mexiko och Colombia”, skriver Storytel.

Storytel hoppas kunna bli en drivande dynamisk kraft när Brasiliens ljudboksmarknad tar fart. Marknaden för strömmad underhållning växer redan snabbt i landet. Med ett brett utbud av ljudböcker i populära genrer, dokumentärer, originalproducerade serier och profilstarka podcasts, har Storytel Brasilien ambitionen att ta position som en ”one-stop-shop” för berättade underhållningsupplevelser i landet.

– Det här är en väldigt spännande lansering för oss. Storytel är en pionjär och en innovativ kraft som banat nya vägar till populärkultur och underhållning ända sedan starten 2005 – till skratt, lärande och starka upplevelser – och som idag når över en miljon kunder på marknader världen över, säger Ingrid Bojner, Chief Commercial Officer (CCO), Storytel.

– Den strömmade ljudboken står inför sitt breda genombrott på den brasilianska marknaden där abonnemangstjänster för film och musik nu vinner terräng på bred front. Det bådar gott för vårt fantastiska brasilianska Storytel-team med experter inom både innehåll och produktion, och för det breda och högkvalitativa underhållningserbjudande som vi alltid vill erbjuda våra kunder var de än befinner sig, säger Robert Casten Carlberg, Storytels Head of Hub Latin America and Latin Countries.

Storytel har idag över en miljon betalande abonnenter globalt.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,