fbpx

Även Bookbeat öppnar kontor i Karlstad

Jonas Ullström, ansvarig för Bookbeats nya Karlstadkontor. Foto: Alexandra Bergling.

Först Storytel och nu har även Bookbeat öppnat ett kontor i Karlstad som plötsligt blivit en het stad för streamingtjänster.

– Möjligheten uppstod när en av våra grymma iOS-utvecklare Jonas Ullström lyfte att han funderade på att flytta från Stockholm till Karlstad. Vi såg det som ett perfekt tillfälle att låta Jonas, med de ledaregenskaper han besitter, öppna det första satellitkontoret för vårt utvecklingsteam. Sedan tidigare har vi även flera värmlänningar i teamet här i Stockholm och alla är stjärnor, vilket såklart också spelar in när vi väljer plats att expandera till, säger Niclas Sandin, vd Bookbeat, i ett pressmeddelande.

Bookbeats kontor ligger på Fredsgatan 3A vilket är ungefär 600 meter från Ztory som i mars blev Storytels kontor i Karlstad. Fokus för Bookbeat kommer initialt att ligga på att skapa kontakt med universitetet och det lokala näringslivet i syfte att hitta, och rekrytera, talanger till teamet som kommer arbeta från Karlstad.

– Vi söker drivna och nyfikna utvecklare. Inom kort kommer vi börja gå ut med annonser och sedan löpande rekrytera in nya talanger till teamet. Förutom att alla som börjar jobba hos oss i Karlstad kommer att få jobba med en fantastisk tjänst och spännande teknik kommer de också ha ett nära samarbete med teamet i Stockholm, säger Jonas Ullström, iOS-utvecklare och ansvarig för Karlstadkontoret.

Sedan tidigare har streamingtjänsten kontor i Stockholm, Helsingfors och Berlin. Kontoret i Karlstad kommer fokusera på att rekrytera och utveckla lokala talanger inom teknisk utveckling och komplettera det närmare 30 personer stora utvecklingsteamet i Stockholm. Totalt jobbar cirka 60 personer i Bookbeats organisation.

Så från att konkurrera om utvecklare i Stockholm går nu Storytel och Bookbeat till att konkurrera om talanger i Karlstad. Frågan är: följer Nextory efter?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny