David Nicholls kommer till Bokmässan 2019 – premiär för nya Feelgood-scenen

David Nicholls (foto: Kristofer Samuelsson) kommer till Bokmässan i Göteborg (bakgrundsfoto: Niklas Maupoix/Bokmässan).

Bokmässan inviger en helt ny scen i höst, Feelgood-scenen. En av gästerna i scenprogrammet är den världskända författaren David Nicholls.

Feelgood-scenen har premiär under två av Bokmässans mest publikinriktade dagar, lördagen och söndagen 28–29 september. Den utvecklas i samarbete med Feelgoodfestivalen och Icakuriren, och förväntas bli en stor publikdragare. Redan nu avslöjar Bokmässan att David Nicholls kommer att medverka som gäst i Feelgood-scenens program.

– Feelgood-litteraturen är älskad av många och läsargruppen har stort intresse av att möta sina favoritförfattare. Vi är extra glada över att David Nicholls kommer till Bokmässan, och ser också fram emot att välkomna svenska feelgood-författare. Jag tror att Feelgood-scenen kommer att locka en hel del nya besökare till Bokmässan, säger Frida Edman, mässansvarig Bokmässan i Göteborg, i ett pressmeddelande.

David Nichlls bok En dag gavs ut i Sverige 2010 av Printz Publishing och förstaupplagan sålde slut på två veckor. När boken filmatiserades blev den en stor Hollywood-succé. I höst är David Nicholls aktuell med sin femte roman på svenska, Om kärlek inte fanns. Nyligen tilldelades han priset BAFTA Best Drama Writer för manuset till Patrick Melrose, tv-serien med Benedict Cumberbatch i huvudrollen.

– Jag tycker alltid om att besöka Sverige, och Göteborg är en ny stad för mig. Jag ser verkligen fram emot att träffa mina läsare där i september, säger David Nicholls i samma pressmeddelande.

Bokmässan äger rum 26–29 september 2019. Feelgood-scenens program pågår under mässans två sista dagar. Bokmässan satsar allt mer på särskilda scener för olika genrer, sedan tidigare har deckare en egen plats på mässan i och med att Crimetime flyttade in där förra året.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL