fbpx

Nora Roberts förklarar krig mot plagiator

Författaren Nora Roberts. Arkivbild: Darron Cummings/AP/TT.

Författaren Nora Roberts, känd för romantiska bästsäljare som Månskensstranden, stämmer den brasilianska författaren Cristiane Serruya för hennes ”sällsynt skandalösa” plagierande av Roberts verk.

Enligt stämningsansökan kallar Nora Roberts Serruyas böcker för ”ett litterärt lapptäcke” av stulna rader från framför allt sex av Roberts böcker men även från ”dussintals” andra författare, skriver The Guardian.

I ett blogginlägg skriver Nora Roberts att stölder från 93 böcker av sammanlagt 41 författare har identifierats hittills.

”Vidden av hennes stöld är så omfattande att hon inte har någonstans att ta vägen nu, hon har inga ursäkter att gömma sig bakom”, skriver Roberts.

ANNONS

”Om du plagierar kommer jag att jaga dig.”

Nora Roberts gör anspråk på skadestånd motsvarande 3 000 gånger det högsta marknadspriset för en av Serruyas böcker.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Stäng meny