ANNONS

Inget Bookerpris för Sara Stridsberg

Sara Stridsberg. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Sara Stridsberg finns inte med bland namnen när listan på de slutgiltiga nominerade till internationella Bookerpriset presenteras.

De sex författarna som har chans på utmärkelsen är fjolårets pristagare Olga Tokarczuk, Polen, Jokha Alharthi, Oman, Annie Ernaux, Frankrike, Marion Poschmann, Tyskland, Juan Gabriel Vásquez, Colombia, och Alia Trabucco Zerán, Chile.

Sara Stridsberg fanns med på den första listan över 13 nominerade till det prestigefulla priset med boken ”Drömfakulteten”, som gavs ut på svenska redan 2006 men nyligen kom i en engelsk upplaga med titeln ”The faculty of dreams”.

Vem som tilldelas årets internationella Bookerpris tillkännages den 21 maj. Prissumman på 50 000 pund, motsvarande drygt 570 000 kronor, delas mellan författaren och den engelska översättaren.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL