fbpx

Tre böcker nominerade till Guldspaden 2019

Patricia Hedelius, författare till boken Girighetens tid. Foto: Göran Segeholm

I år tävlar tre böcker om chansen att vinna journalistpriset Guldspaden i bokkategorin. Två av dem är utgivna av Ordfront och en av Norstedts.

Guldspaden delas ut varje år av Föreningen Grävande Journalister. Priset uppmärksammar bästa undersökande reportage i sju olika kategorier. Vinnarna avslöjas den 6 april på på Grävseminariet i Kalmar.

Idag på internationella kvinnodagen kan det vara passande att uppmärksamma att bakom de totalt 161 inskickade bidragen står 170 män och 133 kvinnor. Bland de nominerade är könsfördelningen betydligt jämnare: 32 män mot 27 kvinnor.

ANNONS

– Även om vi inte tar sådana hänsyn när vi bedömer bidragen, känns det verkligen kul att vi närmar oss balans mellan könen, säger juryledamoten Bertholof Brännström till Föreningen Grävande Journalister.

Nominerade i kategorin Bok:

Patricia Hedelius, Girighetens tid – Berättelsen om Fingerprint (Norstedts)
Mats-Eric Nilsson, Chateau Vadå (Ordfront)
Kent Werne, Allt är en konspiration (Ordfront)

Här finns listan över alla nominerade till Guldspaden.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.