Tre böcker nominerade till Guldspaden 2019

Patricia Hedelius, författare till boken Girighetens tid. Foto: Göran Segeholm

I år tävlar tre böcker om chansen att vinna journalistpriset Guldspaden i bokkategorin. Två av dem är utgivna av Ordfront och en av Norstedts.

Guldspaden delas ut varje år av Föreningen Grävande Journalister. Priset uppmärksammar bästa undersökande reportage i sju olika kategorier. Vinnarna avslöjas den 6 april på på Grävseminariet i Kalmar.

Idag på internationella kvinnodagen kan det vara passande att uppmärksamma att bakom de totalt 161 inskickade bidragen står 170 män och 133 kvinnor. Bland de nominerade är könsfördelningen betydligt jämnare: 32 män mot 27 kvinnor.

– Även om vi inte tar sådana hänsyn när vi bedömer bidragen, känns det verkligen kul att vi närmar oss balans mellan könen, säger juryledamoten Bertholof Brännström till Föreningen Grävande Journalister.

Nominerade i kategorin Bok:

Patricia Hedelius, Girighetens tid – Berättelsen om Fingerprint (Norstedts)
Mats-Eric Nilsson, Chateau Vadå (Ordfront)
Kent Werne, Allt är en konspiration (Ordfront)

Här finns listan över alla nominerade till Guldspaden.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL