Patricia Hedelius, författare till boken Girighetens tid. Foto: Göran Segeholm

Tre böcker nominerade till Guldspaden 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I år tävlar tre böcker om chansen att vinna journalistpriset Guldspaden i bokkategorin. Två av dem är utgivna av Ordfront och en av Norstedts.

Guldspaden delas ut varje år av Föreningen Grävande Journalister. Priset uppmärksammar bästa undersökande reportage i sju olika kategorier. Vinnarna avslöjas den 6 april på på Grävseminariet i Kalmar.

Idag på internationella kvinnodagen kan det vara passande att uppmärksamma att bakom de totalt 161 inskickade bidragen står 170 män och 133 kvinnor. Bland de nominerade är könsfördelningen betydligt jämnare: 32 män mot 27 kvinnor.

– Även om vi inte tar sådana hänsyn när vi bedömer bidragen, känns det verkligen kul att vi närmar oss balans mellan könen, säger juryledamoten Bertholof Brännström till Föreningen Grävande Journalister.

Nominerade i kategorin Bok:

Patricia Hedelius, Girighetens tid – Berättelsen om Fingerprint (Norstedts)
Mats-Eric Nilsson, Chateau Vadå (Ordfront)
Kent Werne, Allt är en konspiration (Ordfront)

Här finns listan över alla nominerade till Guldspaden.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL