fbpx

Tre böcker nominerade till Guldspaden 2019

Patricia Hedelius, författare till boken Girighetens tid. Foto: Göran Segeholm

I år tävlar tre böcker om chansen att vinna journalistpriset Guldspaden i bokkategorin. Två av dem är utgivna av Ordfront och en av Norstedts.

Guldspaden delas ut varje år av Föreningen Grävande Journalister. Priset uppmärksammar bästa undersökande reportage i sju olika kategorier. Vinnarna avslöjas den 6 april på på Grävseminariet i Kalmar.

Idag på internationella kvinnodagen kan det vara passande att uppmärksamma att bakom de totalt 161 inskickade bidragen står 170 män och 133 kvinnor. Bland de nominerade är könsfördelningen betydligt jämnare: 32 män mot 27 kvinnor.

– Även om vi inte tar sådana hänsyn när vi bedömer bidragen, känns det verkligen kul att vi närmar oss balans mellan könen, säger juryledamoten Bertholof Brännström till Föreningen Grävande Journalister.

ANNONS
Nominerade i kategorin Bok:

Patricia Hedelius, Girighetens tid – Berättelsen om Fingerprint (Norstedts)
Mats-Eric Nilsson, Chateau Vadå (Ordfront)
Kent Werne, Allt är en konspiration (Ordfront)

Här finns listan över alla nominerade till Guldspaden.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.   Om du har möjlighet, stöd Boktugg idag med en prenumeration eller valfritt bidrag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Relaterade nyheter

Stäng meny