ANNONS

Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm. Foto: Privat

Tiden rinner snart ut för Hjalmar Petterssons bokhandel

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Konkursförvaltaren hade förhoppningar om att hitta någon som ville ta över Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm. Men hittas ingen lösning denna vecka är det slut.

Det är Katrineholmskuriren som rapporterar om efterspelet till konkursen för Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm den 8 februari. Inledningsvis hade konkursförvaltaren Ulf Norin goda förhoppningar om att hitta en köpare till konkursboet. Men nu rinner snart tiden ut.

Denna vecka måste det vara klart med en ny ägare, annars säljs inventarierna och lokalen återlämnas till fastighetsägaren och bolaget avslutas definitivt.

– Det är mycket bråttom, säger Ulf Norin till Katrineholmskuriren. Han menar att Hjalmar Petterssons bokhandel är ett välskött företag i grunden men att detaljhandel generellt står inför stora utmaningar – i synnerhet bokhandlarna.

ANNONS: (Ser du ingen annons? Stäng av Ad Blocker, tack.)

Samtidigt som andra bokhandlare laddar för reastarten imorgon så fortsätter utförsäljningen av böcker och andra varor i Hjalmar Petterssons bokhandel. Frågan är om någon dyker upp i sista stund så att den 116-åriga butiken får leva vidare – eller om det blir rea på inventarier nästa vecka istället.

Sugen på att driva bokhandel i Katrineholm? Då är det nu du ska slå till.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL