Tiden rinner snart ut för Hjalmar Petterssons bokhandel

Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm. Foto: Privat

Konkursförvaltaren hade förhoppningar om att hitta någon som ville ta över Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm. Men hittas ingen lösning denna vecka är det slut.

Det är Katrineholmskuriren som rapporterar om efterspelet till konkursen för Hjalmar Petterssons bokhandel i Katrineholm den 8 februari. Inledningsvis hade konkursförvaltaren Ulf Norin goda förhoppningar om att hitta en köpare till konkursboet. Men nu rinner snart tiden ut.

Denna vecka måste det vara klart med en ny ägare, annars säljs inventarierna och lokalen återlämnas till fastighetsägaren och bolaget avslutas definitivt.

– Det är mycket bråttom, säger Ulf Norin till Katrineholmskuriren. Han menar att Hjalmar Petterssons bokhandel är ett välskött företag i grunden men att detaljhandel generellt står inför stora utmaningar – i synnerhet bokhandlarna.

Samtidigt som andra bokhandlare laddar för reastarten imorgon så fortsätter utförsäljningen av böcker och andra varor i Hjalmar Petterssons bokhandel. Frågan är om någon dyker upp i sista stund så att den 116-åriga butiken får leva vidare – eller om det blir rea på inventarier nästa vecka istället.

Sugen på att driva bokhandel i Katrineholm? Då är det nu du ska slå till.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL