fbpx

Camilla Läckberg och Anne Holt affischnamn på Crimetime 2019 

Camilla Läckberg (foto: Magnus Ragnvid) och Anne Holt (foto: Anna-Lena Ahlström) kommer till Crimetime i höst.

Crimetime återkommer till Bokmässan 2019 i Göteborg i höst. Deckarfestivalen gästas av bland annat Camilla Läckberg och Anne Holt som båda släpper nya böcker under året.

Förra året flyttade Crimetime in på Bokmässan i Göteborg från att ha arrangerats på Gotland, vilket föll väl ut.

– Det fanns helt klart ett sug hos våra besökare efter ett dedikerat crimeområde på Bokmässan och våra högt ställda förväntningar infriades verkligen! Med ett sextiotal inspirerande programpunkter och några av de allra största deckarförfattarna på plats, lockade vi storpublik under hela Crimetimehelgen, säger Johan Kollén, redaktör och ansvarig för Crimetime på Bokmässan, i ett pressmeddelande.

ANNONS

De fem första namnen är nu släppta till Crimetime Göteborg 2019, och alla fem författare är aktuella med nya böcker under året: Anne Holt (En grav för två), Christoffer Carlsson (Järtecken), Camilla Läckberg (En bur av guld) och Michael Hjorth/Hans Rosenfeldt (En högre rättvisa).

– Det känns jättekul att vi redan nu kan presentera fem riktigt starka namn inom crime-genren som kommer att gästa oss. Parallellt fortsätter vi att bjuda in gäster och skapa fängslande programpunkter för våra deckarentusiaster, säger Karin Linge Nordh, programansvarig, i samma pressmeddelande.

Crimetime äger rum 28–29 september 2019, under Bokmässan (26–29 september 2019). Det fullständiga programmet till Crimetime Göteborg presenteras den 14 juni.

Om författarna:

Anne Holt är en rutinerad kriminalförfattare som är hyllad av kritiker och älskad av läsarna. Sedan debuten med Blind gudinna 1997, har hon sålt 2,3 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet Norge och utomlands. Anne Holt är utbildad jurist och har tidigare arbetat både som polis, journalist och justitieminister i Norge.

Christoffer Carlsson, född och uppvuxen i Halmstad, är doktor i kriminologi och författare. Christoffer Carlsson är mest känd för sin uppmärksammade romankvartett om polisen Leo Junker. Böckerna har hyllats av såväl läsare som recensenter. För Den osynlige mannen från Salem belönades han med Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2013.

Camilla Läckberg är civilekonomen som bytte karriär och blev Europas deckardrottning. Hon har skrivit tio böcker i Fjällbackaserien och gett ut sex barnböcker om Super-Charlie. Hittills har böckerna i Fjällbackaserien kommit ut i över 60 länder och sålts i över 22 miljoner exemplar. Camilla Läckberg är under våren aktuell med en helt annan bok, En bur av guld, som släpps simultant i hela världen den 11 april.

Hjort Rosenfeldt är en svensk författarduo bestående av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Den framgångsrika serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegerna på Riksmord är såld till 30 länder, och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. Duon är aktuell med En högre rättvisa, den sjätte boken i serien.


❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny